Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily EVC na pařížském autosalonu

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Návštěvníci pařížského autosalonu mohli obdivovat nejen elektrickou Octavii na stánku Škody Auto, ale taky dva elektromobily české firmy EVC Group.

Česká společnost EVC Group byla založená v roce 2007. Od začátku si dala za cíl nabídnout zákazníkům vozidla s ekologickým pohonem. Po třech letech existence, kdy šlo především o vývoj, má na kontě více než dvacítku vozů, osazených sadou lithiových akumulátorů. Jedná se jak o instalace nových akumulátorů do již existujících elektromobilů PSA, instalace přídavných sad pro zvýšení dojezdu hybridních Toyot Prius, tak i o instalaci kompletní elektrovýzbroje do nových vozidel.

Na letošním Mondialu firma vystavovala společně s francouzským partnerem. Kromě Francie jedná EVC Group o zastoupení v dalších evropských zemích, např. v Německu a Rakousku. Probíhající jednání musí vyjasnit mnohé otázky týkající se např. homologace v daných zemích nebo záručního a pozáručního servisu.

První z vystavených EVC S3, je postavený na základě Smartu fortwo předchozí generace, se střídavým elektromotorem s maximálním výkonem 30 kW, max. rychlost je omezena na 90 km/h, dojezd činí 40 až 60 km podle stylu jízdy. Smart je osazen LiFeYPo4 akumulátory, které se dobijí z 230V za 5 hodin. Pokud si dodáte vlastní vozidlo Smart fortwo vyjde vás cena přestavby EVC S3 na 300 tisíc Kč bez DPH.

Druhý vystavený vůz je EVC R7, postavený na základě Škody Roomster se střídavým elektromotorem s maximálním výkonem 70 kW. Jeho max. rychlost je omezena na 130 km/h, dojezd činí 150 až 200 km podle stylu jízdy. Vůz je osazen LiFeYPo4 akumulátory, které se nabijí za 11 hodin, rychlonabíjením za 3,5 hodiny.

Pokud si dodáte vlastní vozidlo Škoda Roomster přijde cena přestavby EVC R7 na 755 tisíc Kč bez DPH. EVC R7 je také k mání s menším dojezdem 100 až 120 km, kde cena přestavby činí 625 tisíc Kč bez DPH.

V nabídce je i přestavba Škody Roomster se slabším 30kW elektromotorem, označená EVC R3, kde je max. rychlost omezena na 90 km/h. Dojezd v tomto případě činí 140 až 160 km, cena přestavby vychází na 510 tisíc Kč bez DPH, alternativně je k dispozici verze s dojezdem 80 až 100 km, s cenou přestavby 383 tisíc Kč bez DPH.

Ondřej Láník
Diskuze (0)