Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Expanze Land Roveru: 16 modelů do roku 2020

David Bureš
Diskuze (10)
Britský výrobce chystá užitkové, volnočasové i luxusní modely.

Blízká budoucnost automobilky Land Rover bude ve znamení masivní expanze. Výrobce totiž chce do roku 2020 vyrábět 16 modelů.

O plánech Land Roveru pro následující léta jako první informoval britský Autocar. Automobilka dělí své modely do tří rodin – na užitkové, volnočasové a luxusní. Expandovat mají všechny tři skupiny aut.

Luxusní rodina Range Roverů se má rozšířit na šest modelů. Špionážní fotografie naznačují příchod prodlouženého Range Roveru. V plánech je dále takzvané Evoque XL, které zaplní mezeru mezi Evoque a Range Roverem Sport. Zvažován je také třídveřový model menší než Evoque.

Volnočasových Land Roverů bude minimálně pět. Freelander má být nabízen v pětimístné i sedmimístné variantě. Vrcholem nabídky této rodiny se má stát nová generace Discovery, která má konkurovat například BMW X5. Základem příštího „Disca“ se patrně stane hliníková platforma.

Mezi užitkové Land Rovery pak bude patřit dlouho očekávaná nová generace Defenderu nebo sériová verze loňského konceptu DC100. Defender by pak mohl být nabízen v pětimístném a sedmimístném provedení, v plánech je i pickup.

S expanzí automobilky budou spojeny výrazné investice. V následujících pěti letech mají být do nových produktů investovány dvě miliardy liber ročně, dalších 10 miliard liber bude použito na vznik nové platformy a rozšíření výroby.

Tržní data naznačují, že do roku 2020 se bude na světě prodávat 22 milionů SUV ročně. Po rozšíření nabídky by Land Rover mohl mít zhruba tříprocentní podíl na trhu a prodávat tak okolo 600.000 aut ročně.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Bud
9. 11. 2012 16:52
Re: Pěkné baculaté autíčko
Jo líbí se mi. :-) Akorát si říkám, že když je to naše domácí auto, že by mohlo být levnější. ;-) A ta podoba mně napadla taky...
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2012 23:43
Re: Pěkné baculaté autíčko
...taky mě to napadlo... Jetík ale vypadá více jednodušeji, levněji...
Avatar - white label
8. 11. 2012 22:26
Re: Pěkné baculaté autíčko
Tak to se ti určitě musí líbit i Škoda Yeti, podobnost zcela nepřehlédnutelná...
Avatar - Bud
8. 11. 2012 15:36
Pěkné baculaté autíčko
Kdyby takhle vypadaly Land Rovery jako na titulním obrázku, tak bych se o ně i začal zajímat :-)
8. 11. 2012 15:13
Evoque
Nedavno som isiel napriec Slovenskom a stretol som v protismere 5x Evoque, viac bolo uz asi iba Octavii, takze staci urobit pekny dizajn a predava sa to samo - vyroba ide na 3 zmeny.