Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Extra vzácný McLaren F1 LM míří do aukce. Jeden ze dvou kusů!

Martin Tolar
Diskuze (5)

Poslední dobou se s aukcemi a prodejem vzácných aut roztrhl pytel a občas to jsou opravdové rarity. Třeba jako tento McLaren…

U RM Sotheby‘s je opět jedno nesmírně vzácné auto na prodej. Je to McLaren F1, ale ne jen tak ledajaký. Jde o specifikaci LM, první kus z pouhých dvou vyrobených oddělením McLaren Special Operations. Tedy pouhých dvou určených pro běžný silniční provoz. Auto je ovšem nastavené co nejvíce jako skutečná závodní verze. Proto je snížené a má také jinak naladěný motor. Zvenku je řada úprav zvyšujících přítlak celého auta. Jen v interiéru poznáte civilní zaměření, protože satelitní navigaci v moc závodních autech opravdu nenajdete.

Auto není v nabídce poprvé, u stejné aukční síně se prodávalo již před třemi roky a cena se tehdy vyšplhala na 13,7 milionů dolarů. Když započtete inflaci, dnes by to bylo přes 14. Tehdy to navíc byl rekord, za který se kdy prodalo nějaké britské auto. Toto prvenství bylo překonáno několikrát a dnes se tímto titulem pyšní loni prodaný Aston Martin DBR1, za který zaplatil nový majitel 22,5 milionu. Cenu, na níž si McLaren cení aktuální majitel, ale u RM Sotheby’s nez­veřejnili. Že by to ale méně než posledně, na to opravdu nespoléhejte. Pokud byste rádi něco levnějšího, do nabídky u RM se dostaly i Mercedesy 680S Torpedo Sport a 300SL Roadster, Ferrari 275 GTB a 400 Superamerica Aerodinamico, Aston Martin DB AR1 Zagato a Bentley Speed Six. Jenom, abyste věděli…

Martin Tolar
Diskuze (5)

Doporučujeme

19. 6. 2018 23:27
Best ever
Pro mě je tohle auto symbolem nejlepšího auta, které kdy bylo vyrobeno. Výkon, nadčasovost a k tomu ještě geniální řešení uplne všeho, včetně 3 sedaček...to prostě už nikdy nezažijeme.

Kdo ho sedlal ve verzi LM v NFS6?? Mám s ním najeto mnoho set okruhů >:D >:D >:D
Avatar - Emel
19. 6. 2018 08:39
Re: Tento
Kolikrát jsem si říkal, že kdybych si mohl vybrat jakékoli auto...
Avatar - honzaHK
18. 6. 2018 21:00
Re: Tento
Přesně tak, vlhký sen. To auto vzniklo, aby se ihned dostalo do automobilové božské sféry a zcela ojediněle nakouklo mezi plebs, což v mé osobě vyvolává pocit slintajícího trouby, kterému tato kráska šlápne podpatkem mezi vejce a se slastným pohledem zase odkráčí. A já ji stále miluji. Jen málo aut má podobnou auru.
Avatar - speedfred
18. 6. 2018 19:08
Tento
McL či vôbec každý iný McL F1 ostane asi iba ako môj vlhký sen. Úžasne auto aj po rokoch kedy vôbec vzniklo.
Klobúk dolu páni konštruktéri.
Edit : keď som si pozrel fotky tak mi je ešte viac smutno/do plaču.