Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fabia Praktik - tak přece jen!

Ondřej Šuch
Diskuze (22)
Fabie Praktik je nové užitkové auto z Mladé Boleslavi. Karosérie z verze Combi, nárazníky z Juniora, zakrytá okna, dřevěná podlaha a nevyužitelné levé zadní dveře - to vše na žlutých značkách.

Slova Vratislava Kulhánka o tom, že z Fabie užitkové auto nebude, vzala částečně zasvé. Pick-up se sice nechystá, Škoda ale nyní představuje oplechovanou verzi Fabie Combi, nazvanou Fabia Praktik.

Karoserie vozu Fabia Praktik vychází z verze Fabia Combi Classic. Opticky se odlišuje především nárazníky, které jsou v tmavě šedé barvě, a plechovou výplní oken od zadních bočních dveří, lakovanou v barvě vozu. Prostor pro posádku je dvoumístný, od nákladového prostoru je oddělen pevnou příčnou stěnou, která má ve své horní částí mříž. Prostor za předními sedadly má objemu 1290 l, a je přizpůsoben pro přepravu nákladu a vybaven osvětlením. Přístupný je 5. dveřmi a pouze pravými bočními dveřmi. Podlaha je z pevné překližky s vodoodpudivou a protiskluzovou úpravou, v rozích jsou umístěná čtyři úchytná oka k zajištění nákladu. Zadní boční dveře mají plastové vnitřní výplně, u 5. dveří ji tvoří v dolní části pozinkovaný plech. Interiér je doplněn o několik praktických detailů: nad předním oknem jsou umístěny dvě čtecí lampičky a výklopná schránka na drobnější předměty a další, větší schránka s pružnou sítí je ve stropě nad sedadly.

Vůz je dodáván s benzinovým motorem 1.4 MPI/50 kW nebo úsporným dieselovým motorem 1.9 SDI/47 kW. Standardní výbava obsahuje mimo jiné airbag řidiče, posilovač řízení, přípravu pro rádio, osvětlení nákladového prostoru, elektrické výškové nastavení předních světlometů, nastavitelný volant, signalizaci nevypnutých světel, otáčkoměr s digitálními hodinami a další. Na přání je možné vůz vybavit mimo jiné airbagem spolujezdce, bočními airbagy, systémy ABS a MSR, klimatizací s automatickou regulací, elektrickým ovládáním oken, tažným zařízením, rádiem, přípravou pro telefon GSM, vyhřívanými sedadly apod.

Prodejní cena základní verze Fabia Praktik 1.4MPI je 274.098 Kč bez DPH (334.400 Kč s DPH), verze Fabia Praktik 1.9SDI 324.918 Kč bez DPH (396.400 Kč s DPH). Vůz je homologován jako lehký užitkový automobil třídy N1, s možností odpočtu DPH.

K dispozici dala Škoda-Auto jedinou fotografii, na které můžeme vidět i levé zadní dveře, podle automobilky zaslepené a nevyužitelné.

Ondřej Šuch
Diskuze (22)