Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Mazdy Premacy

Michal Fokt
Diskuze (0)
Kompaktní velkoprostorový vůz značky Mazda prodělal opravdu důkladnou modernizaci a dostal i nový motor.

Kompaktní velkoprostorový vůz značky Mazda prodělal opravdu důkladnou modernizaci a dostal i nový motor.

Premacy byla prvním vozem, který započal novou designovou éru značky, vyznačující se výraznou pětiúhelníkovou maskou chladiče, a nyní nastal čas její modernizace. Ta se opět týká již zmíněné masky, která je nyní ještě výraznější, přepracován byl také přední nárazník, který dostal kulaté mlhovky, a nový tvar mají také zadní svítilny. Nově nabízena je také sportovně laděná verze Active, která je vybavena spoilery na náraznících a prahovými nástavci.

V interiéru najdeme nová sedadla i kvalitnější potahové materiály, bohatší výbavu, a v provedení Active také sportovní doplňky. Změny byly provedeny také v konstrukci vozu – byl dodatečně vyztužen a odhlučněn, vylepšeny byly také jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

K původní zážehové osmnáctistovce (74 kW) a přeplňovanému vznětovému dvoulitru (74 kW) přibyla další pohonná jednotka. Jde o dvoulitrový benzinový čtyřválec s výkonem 96 kW a točivým momentem 171 N.m při 4500/min, který se bude nabízet pouze s výše uvedeným paketem Active a atraktivní sadou spoilerů. S tímto motorem Premacy pokoří stovku za 10,7 s, a lepší akceleraci má i osmnáctistovka – z 12,3 s na 11,9 s. Dvoulitr bude k dispozici s pětistupňovou převodovkou s přímým řazením, nebo se čtyřstupňovým automatem a součástí výbavy je i systém jízdní stability DSC. Na přání se bude dodávat též „protiprokluz“ TCS.

Na český trh přichází modernizovaná Premacy právě v těchto dnech.

Michal Fokt
Diskuze (0)