Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Nissanu Micra znamená novou příď

David Bureš
Diskuze (15)
Stávající generace malého Nissanu je na trhu od roku 2010, dosud se obešla bez velkých designových změn.

Thajské zastoupení značky Nissan zveřejnilo první fotografie modernizovaného modelu Micra (zde prodávaného jako March). Zatím není jasné, kdy se faceliftovný vůz dostane na starý kontinent, mělo by to ale být ještě během letošního roku.

Nejvýraznější designovou změnou je pozměněná příď. Micra dostala nové hlavní světlomety a masku chladiče, která díky chromovaným lištám posouvá vůz blíže ostatním modelům značky. Přepracován byl také přední nárazník.

Na zádi se objevuje upravený nárazník a koncové světlomety s novou grafikou, které mohou být tvořeny diodami.

Konstruktéři upravili také kabinu vozu. Výdechy klimatizace na centrálním panelu už nejsou kulaté, ale hranaté. Jiné je také rádio.

Technika zůstala nezměněna, modernizovaná Micra by si tak měla na evropském trhu ponechat benzinový tříválec o objemu 1,2 litru v atmosférické (s 59 kW) a přeplňované (72 kW) verzi. Obě provedení jsou dodávána s pětistupňovým manuálem nebo bezstupňovou převodovkou.

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - chetoos
26. 3. 2013 10:02
Micra
Podle mého názoru, je Micra jedno z nejlépe jezdících miniautomobilů. facelift tomuto modelu velice prospěl. Moc se mi líbí. Veliká škoda je jen ta, že se Japonci nepoučí ohledně interiéru. Materiály jsou sice kvalitní, ale plasty jsou tvrdé a interiér je fádný a nudný. jinak je to super autíčko.
Avatar - pelikoš
25. 3. 2013 10:14
Re: no
ve všech ;-)
Avatar - pumpkin
24. 3. 2013 21:28
zlý facelift
V poslednej dobe stretávam nové Micry v uliciach Bratislavy pomerne často. Je to typ auta, ktoré muselo trochu dozrieť. Áno predchádzajúca generácia bola odvážna, ale nedalo sa na ňu nadviazať. Súčasná Micra sa svojím uhľadeným vzhľadom akoby vracala k populárnemu predchodcovi z 90. rokov, no s dnešnou sviežosťou a dobrým spracovaním.
Facelift sa mi ale nepáči, ešte by som nič nasilu nemenil. [odkaz]
Oproti novému Mistubishi Space Star je Micra stále o krok vpred...
[odkaz]
Avatar - pelikoš
24. 3. 2013 19:28
Re: OMYL REDAKCE
mám pocit,že micra s dieselem se prodává jen v asii,tedy K13
24. 3. 2013 18:40
Re: OMYL REDAKCE
Můžu se zeptat, na jakém evropském trhu se dieselová Micra prodává? Při psaní článku jsem totiž koukal také na stránky německého a britského zastoupení Nissanu a info o 1,5 dCi jsem tam nenašel...