Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Faurecia plánuje zavřít osm závodů na výrobu autosedadel

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Francouzský výrobce automobilových součástek Faurecia plánuje v příštích čtyřech letech uzavřít osm závodů na výrobu automobilových sedadel.

Francouzský výrobce automobilových součástek Faurecia plánuje v příštích čtyřech letech uzavřít osm závodů na výrobu automobilových sedadel. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na dobře informovaný zdroj. Celkem má společnost, která působí i v Česku, v současnosti 22 závodů na výrobu sedadel.

Faurecia prý plánuje zavírat závody hlavně v Evropě, kde prodej aut v posledních letech prudce klesá. Faurecia již loni snížila v Evropě počet zaměstnanců o 1700 a investorům oznámila, že stejný počet pracovních míst hodlá zrušit i letos. Ve Faurecii vlastní podíl 57,4 procenta francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën.

Kovové konstrukce autosedadel se vyrábějí i v závodě Faurecie v Písku. Sedadla jsou určená pro společnosti Škoda Auto, VW Group, PSA Group a GM Europe. Loni začala firma stavět závod na výrobu autosedaček, hlavně pro vozy BMW, na Plzeňsku. Sériová výroba má být podle dřívějších zpráv spuštěna letos v říjnu.

Faurecia kromě sedadel vyrábí také součásti automobilových interiérů, přední části karoserií a výfukové systémy. Na počátku tohoto měsíce firma oznámila, že začne omezovat výrobu akustických součástek a plastových nárazníků ve dvou francouzských závodech. Faurecia je šestým největším světovým dodavatelem pro automobilový průmysl. Má 270 výrobních závodů s více než 80.000 zaměstnanci a 40 vývojovými centry ve 33 zemích. V ČR bude mít i s nově budovaným provozem sedm výrobních závodů s více než 3500 zaměstnanci.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)