Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FAW-GM Kuncheng: Malý pick-up pro velkou Čínu

David Bureš
Diskuze (0)
Společný podnik koncernu GM a čínské FAW představuje pick-up Kuncheng určený pro čínské maloobchodníky.

Koncern GM a čínský výrobce aut First Automobile Works (FAW) představuje na Mezinárodním automobilovém veletrhu v čínském Čchang-čchunu pick-up Kuncheng. Ten je podle tvůrců auta určen pro drobnější firmy a obchodníky z menších čínských měst.

Cílová skupina zákazníků je patrná už ze vzhledu automobilu. Kuncheng je robustní pick-up bez zbytečných příkras. Velký přední nárazník a chromovaná maska chladiče je doplněna čelními světlomety, jejichž tvar výrobce romanticky připodobňuje ke krystalu diamantu.

Jednoduchý interiér má být orientován na řidiče, zadní sklopná lavice má poskytovat dostatek prostoru.

Ložná plocha je vysoká 480 mm, což je podle tvůrců více než v konkurenčních pick-upech. Kolik se sem vejde nákladu však FAW-GM neříká.

V nabídce mají být dieselové a benzinové motory o objemech 2,2 litru a 2,4 litru. Firma o nich říká, že jsou účinné, tiché a spolehlivé. Díky systému předehřívání válců je možné automobil hladce nastartovat i v teplotách okolo -25 °C.

FAW-GM se zmiňuje také o bezpečnostních prvcích Kunchengu. Systém SABS rozděluje brzdnou sílu na přední a zadní nápravě podle zatížení vozu, což zabraňuje prokluzu kol. Jak vypadá vůz pro chudší čínské zákazníky, dokládá i fakt, že FAW-GM upozorňuje na takovou bezpečnostní výbavu jako tříbodové bezpečnostní pásy na předních sedadlech nebo dětskou pojistku dveří, což jsou prvky, které jsou v jiných částech světa naprostou samozřejmostí.

Pick-up bude nabízen ve čtyřech variantách, v základní verzi bude vůz vybaven elektrickým stahováním oken, elektricky ovládanými zpětnými zrcátky a centrálním zamykáním.

Ceny na čínském trhu začínají na částce 60.000 činských juanů (zhruba 161 tisíc korun). Firma přijímá objednávky na Kuncheng už nyní, první zákazníci se svého auta dočkají na podzim.

Pick-up bude prvním modelem stavěným v nové továrně společnosti FAW-GM Light Duty Commercial Vehicle v Čchang-čchunu. FAW-GM Light Duty Commercial Vehicle je společný podnik koncernu GM a čínského FAW. Firma, kterou půl na půl vlastní GM a FAW, funguje od srpna 2009, její sídlo je umístěno ve městě Čchang-čchun v provincii Ťi-lin. Vedle této továrny společnost provozuje i další montážní závody v Charbinu a Qujingu.

FAW-GM Light Duty Commercial Vehicle se zaměřuje na výrobu dodávek a lehkých nákladních aut. Loni v Číně prodal 88.224 automobilů.

David Bureš
Diskuze (0)