Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FCA údajně jedná se Samsungem o prodeji Magneti Marelli. Za kolik?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Obě firmy odmítly zprávu komentovat. Agentura Bloomberg uvádí informace s odvoláním na dobře informované zdroje.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics je v pokročilé fázi jednání o koupi části nebo všech operací italského výrobce automobilových součástek Magneti Marelli od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Hodnota dohody by mohla činit až 2,67 miliardy eur (72,2 miliardy Kč) a stala by se tak největší zahraniční akvizicí jihokorejské skupiny.

Samsung má podle zdrojů zájem hlavně o aktivity v oblasti osvětlení, automobilové zábavy a telematiky. Přesun do výroby automobilových součástek by pomohl Samsungu snížit závislost na spotřební elektronice.

Zájem o auta má v poslední době stále více technologických společností, protože auta se stávají stále vyspělejší. V automobilovém průmyslu se v poslední době snaží prosadit firmy Apple, Baidu či Google. Samsung v prosinci oznámil, že vytvořil tým, který bude pracovat na automobilových součástkách, zábavě v autech a technologii samostatného řízení.

Samsung je světovou jedničkou ve výrobě chytrých telefonů, paměťových čipů a televizí. Firma zprávu odmítla komentovat, stejně jako mluvčí FCA.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
5. 8. 2016 13:48
Re: Špatná zpráva
Ducaty, Iveco i Lambo.
5. 8. 2016 10:12
Spíš
jestli to zase není Sergiova snaha se s někým spojit. Tentokrát se Samsungem. Vzhledem k tomu, že už oznámil spolupráci s Googlem, to není zas tak nepravděpodobné.
Avatar - del42sa
5. 8. 2016 09:57
Re: Nemaj děngy
to by ale Serjoža musel zrušit spalovací motory a přesedlat na elektromobily ;-)
5. 8. 2016 05:49
Prodej ?
To jsou blbý nápady, doufám že to není pravda....
Avatar - speedfred
4. 8. 2016 21:29
Re: Nemaj děngy
Seržo by sa mohol inšpirovať u Muska od Tesly ako sa dostať k dengam.