Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Federace FISITA jedná v Praze

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Z pověření FISITA, mezinárodní federace společností automobilových inženýrů a techniků, pořádá Česká automobilová společnost v Praze pracovní jednání výboru FISITA, jehož se zúčastní delegáti, zastupující 38 společností ze zemí s vlastním autoprůmyslem.

Na programu jednání čtyř pracovních skupin, tří strategických workshopů a závěrečného plenárního zasedání je spolupráce společností při výchově odborníků pro automobilový průmysl a příprava kongresu FISITA. Členská společnost, pověřená výborem, pořádá v sudé roky prestižní celosvětový kongres FISITA a v liché roky kontinentální, tj. asijský a evropský kongres. Výjimkou je americký kongres, pořádaný každoročně severoamerickou společností SAE International, která je jednou ze společností v rámci FISITA.

CAS pořádala celosvětový kongres v Praze v roce 1996 a v současné době spolupracuje na přípravě kongresu FISITA 2008, který pořádá německá společnost VDI v Mnichově. Plenární zasedání v Praze je ojedinělou příležitostí představit účastníkům český automobilový průmysl a jeho historické i současné úspěchy. Záštitu nad jednáním převzaly nejvýznamnější členové Sdružení automobilového průmyslu, v jehož čele stojí Dr.h.c. Vratislav Kulhánek, předseda dozorčí rady Škoda Auto. První jednací den je pod záštitou Sdružení AP, druhý pod záštitou IVECO – Irisbus (Karosa) Vysoké Mýto, třetí pod záštitou Škoda Auto Mladá Boleslav a poslední po záštitou TPCA Kolín. Všechna jednání jsou s podporou ČVUT v Praze. Doprovodný program tvoří seznámení s historií a současností pražské městské dopravy a návštěva výrobních závodů Škoda Auto a TPCA.

Současným presidentem společnosti FISITA je Dr. Akihiko Saitó, člen předsednictva společnosti Toyota a mezi delegáty jsou přední odborníci z technických univerzit, výzkumných ústavů a významných světových výrobců automobilů, např. BMW, FIAT, Ford, General Motors, Magna, Renault a další.

Ondřej Láník
Diskuze (0)