Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 166 MM Barchetta: Zlomí všechny aukční rekordy?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Tenhle automobilový klenot má všechny předpoklady k tomu, stát se nejdražším vydraženým exemplářem svého druhu. Suma v dolarech by mohla být sedmimístná!

Opravdu vzácná Ferrari se v aukcích objevují zřídka. Ten, kdo je ve sbírce má, zpravidla nemá zájem se jich zbavovat, občas se poštěstí nějaká ta rozprodávaná pozůstalost nebo následek náhlého hnutí mysli stávajícího vlastníka. A když na to dojde, zájemci už skutečně nevědí, kdy v přihazování přestat.

Opravdu zajímavá bitva se nejspíš rozpoutá příští měsíc na dražbě RM Sothebys v Amelia Island, protože se tam objeví Ferrari 166 MM Barchetta se zakázkovou karoserií od Touring Superleggera z roku 1950. Tento kousek je jedním z pouhých 32 vyrobených, respektive z 25 s označením Barchetta.

Navrch má za sebou pestrou závodní minulost, jezdil s ním pozdější závodní jezdec Scuderia Ferrari Eugenio Castelotti, jenž vůz dovezl do cíle Mille Miglia na šestém místě ve třídě. Po skončení závodní kariéry si 166 MM Barchetta získala ostruhy i na poli automobilové krásy, v roce 1979 vyhrála na Pebble Beach Concours trofej Hanse Tannera. Sothebys očekává, že by se 11. března mohla kupní cena vyšplhat za hranici 10.000.000 dolarů, což by bylo více, než čtvrt miliardy korun.

Michal Fokt
Diskuze (2)
19. 2. 2017 13:02
Vidím, že povinná maturita z matematiky je asi nutnost.
Suma v dolarech by mohla být až sedmimístná! Ale ......"vyšplhat za hranici 10.000.000 dolarů" .... je suma osmimístná.

No, hlavně že nechybí zdůraznění chyby vykřičníkem. >:D 8-s

Jinak kromě toho úletu by byl článek i galerie celkem ok.