Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonský lékař natočil svoji jízdu ve Ferrari, teď mu hrozí vězení (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (66)
Původně se mělo jednat jen o video, které by vyzdvihlo krásu a schopnosti Ferrari 458 Italia. Místo obdivu se dostavily problémy s policií.

Před necelým rokem natočil nejmenovaný padesátiletý japonský lékař video s Ferrari 458 Italia. Prostřednictvím kamery umístěné za sedadly natočil svou projížďku, během které se v běžném provozu chvílí pronásleduje s bílým Porsche a následně se zcela sám prohání po silnicích prefektury Fukuoka na ostrově Kjúšú.

Záznam, který narozdíl od řady jiných řidičských videí zveřejněných na serveru youtube nenabízí žádné dech beroucí situace, se díky udání uživatelů tohoto serveru dostal do hledáčku japonské policie.

Výsledkem je obvinění z řízení vozu rychlostí 124 km/h na mostě Higashi Ward ráno 24. dubna 2011. Zde je totiž rychlost vozidel omezena na 40 km/h.

Policie dostala na video tip v květnu loňského roku a následně jej začala vyšetřovat. Rychlost, za kterou je řidič Ferrari obviněn a hrozí mu dokonce šestiměsíční vězení s pokutou, policie určila na základě času, za níž vůz na videu ujede určitou vzdálenost.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (66)
Avatar - Ronault.
15. 3. 2012 20:48
Re: Japonský lékař...
No jo, je to tak. ;-)
15. 3. 2012 20:42
Re: ....
Jen jsem poukazoval na to, že hlavní otázka bude, jestli soud přijme dané video jako důkaz. To se stát od státu dost liší. A i tak to video samo o sobě bude hodně slabým článkem. Slušný právník, pokud nemají nějaké šílené zákony, popřípadě praštěného soudce, by si s tím měl poradit. Nebo to alespoň zmírnit.
15. 3. 2012 20:35
Re: Japonský lékař...
"Dost" je špatně definovatelný termín, ale špatně se nemají a troufám si tvrdit, že jsou nejlépe placení v celém veřejném sektoru (v rámci oboru, samozřejmě). A příplatky za zahraniční mise, kterých se již delší dobu účastníme, jsou vskutku štědré. Většina lidí by asi valila oči při pohledu na plat sestry ve vojenské nemocnici na zahraniční misi. Pořád však nedosáhnou špičky soukromého sektoru, to je fakt. A pobyt je tam skvělý. Člověk si pomalu připadá jak v Německu. Úroveň personálu je prostě někde jinde.

Armáda se zkrátka ke svým zdravotníkům chová slušně. Není tam ta disproporce jako třeba mezi policistou-úředníkem a učitelem.
15. 3. 2012 13:54
hehe
hehe aky tipek :))
15. 3. 2012 09:11
Re: Japonský lékař...
Obecně české zdravotnictví je paradox. Na jedné straně tu máme lékaře ve fábiích zachraňující životy s hromadou přesčasů, nočních a víkendů v nemocnicích a na straně druhé soukromé praktiky, kteří ordinují pár dní v týdnu, jezdí v A6 a jejich největší starostí je, od které generické firmy co předepsat.