Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari letos oslaví 60 let své existence

Dan Vořechovský
Diskuze (8)
I Českou republikou projede „štafetový závod“, kterým si italská automobilka Ferrari oslaví svou bohatou šedesátiletou historii.

Finální oslava šedesátiletého výročí se uskuteční ve dnech 21. až 24. června v italském Maranellu, kde má automobilka svou továrnu. Půjde o vyvrcholení „štafetového závodu“, který se uskuteční na pěti kontinentech a jehož symbolem bude štafetový kolík s 60 vyrytými symboly největších historických úspěchu Ferrari (od prvního úspěchu v římské Grand Prix v roce 1947 až po loňský model Ferrari FXX). Štafeta bude jedinečnou příležitostí pro setkání majitelů automobilů Ferrari.

Štafetový závod bude odstartován 28. ledna v Abu Zabí ve Spojených arabských emirátech. Toto město nebylo pro zahájení závodu vybráno náhodou. V budoucnosti zde bude otevřen tématický park, který bude zasvěcen právě automobilce Ferrari. Štafetový závod projede během 148 dnů celkem padesáti státy (včetně České republiky). Ústředním tématem finálních oslav v Maranellu bude 60 nejvýznamnějších technologických inovací, o které nás automobilka Ferrari ve své historii obohatila. Půjde například o převodovku do vozů F1 nebo elektronicky řízený diferenciál.

Každá země, kterou bude štafetový závod projíždět, také věnuje automobilce předmět, který reprezentuje její kulturu a tradice. Předměty shromáždí místní italské ambasády a následně pošlou do paláce Farnesina v Římě, kde budou společně vystaveny. Po ukončení výstavy budou předměty vydraženy na aukci v Maranellu a výtěžek půjde na dobročinné účely.

Dan Vořechovský
Diskuze (8)
Avatar - Ricardo
12. 1. 2007 17:04
Re: Lahváče
>:D :yes: