Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari slaví 60. výročí: velkolepě a celosvětově

Nadim Eid
Diskuze (2)
Ferrari letos slaví 60. výročí svého založení. Hlavní část oslav se uskuteční v Maranellu (21-23.6.07) a bude v duchu technických inovací, které Ferrari přineslo automobilovému světu.

Než k tomuto vyvrcholení oslav jubilea značky Ferrari dojde, proběhne v padesáti zemích světa štafetová jízda. Ta již začala, a to 29. ledna 2007 v Abu Zabí (Spojené arabské emiráty) a pokračuje přes další státy Blízkého východu do Číny a Japonska. V každé zemi proběhne spanilá jízda a na konci předávají účastníci této jízdy štafetu dalšímu státu. Vedoucí vůz skupiny obdrží apartní držák na štafetový kolík a národní průjezd vozů Ferrari může začít. Součástí národního programu je i předání daru, který bude specifický vždy pro danou zemi. Tento dar bude vystaven v římském paláci Farnesina a poté vydražen na dobročinné účely.

Čeští majitelé a fanoušci značky Ferrari přebírají štafetu od Rakouska 16. května a následně ji předávají do Maďarska. Dle předběžných informací se v tento den počítá se slavnostní akcí na Pražském hradě za účasti italského velvyslance. O daru pro dražbu nebylo zatím rozhodnuto.

Tento týden (23.-27. dubna) probíhá štafetová jízda ve Velké Británii. Celá kolona zde objíždí dealerskou síť značky Ferrari. Na severu Anglie se k nim přidají příznivci těchto vozů ze Skotska a Severního Irska. U příležitosti štafety se v Londýně uskutečnila velkolepá spanilá jízda, která byla doprovázena policejní eskortou v čele s modelem 612 Scaglietti v policejních barvách. Toto policejní Ferrari vyprovodilo kolonu do Londýna z Belfastu. Celou dobu se za jeho volantem střídali „dobrovolníci“ z řad policejního sboru.

V koloně jsou k vidění takové modely, jako například 246 GTS, 250 SWB GT, 365 GTB/4, Testarossa, Challange Stradale, F40, F50, F 430 Coupé apod. Největší ohlas zaznamenala novinka Ferrari 599 GTB Fiorano.

Pro italského velvyslance ve Velké Británii mají Britové připraven dar v podobě unikátního mobilního telefonu Vertu.

Nadim Eid
Diskuze (2)