Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Střecha Ferrari 458 Spider – Proměna za 14 sekund

David Bureš
Diskuze (2)
Hliníková sklápěcí střecha se za zády posádky Ferrari 458 Spider složí za 14 sekund.

Ferrari 458 Spider opustilo plátěnou střechu používanou u modelů F430 Spider, 360 Spider a F355 Spider a nastupuje s hliníkovou sklápěcí střechou. Oproti výchozí 458 Italia je její otevřená sestra o 50 kg těžší.

Maranellská automobilka uvádí, že hliníková konstrukce střechy Ferrari 458 Spider je lehčí než klasické látkové řešení se složitějším mechanismem. Oproti řešení u předchozího F430 Spider je hliníková střecha také aerodynamicky účinnější.

Doba potřebná pro změnu z uzavřeného vozu na otevřený je pouhých 14 sekund. Ferrari se chlubí, že 458 Spider je první automobil s motorem před zadní nápravou, který používá hliníkovou skládací střechu.

Prostor pro sklopení střechy je kompaktní, za dvojicí sedadel tak zbyla lavice, kam je možné umístit zavazadla. Mezi dvěma oblouky, chránící posádku při převrácení, se automaticky vysouvá průhledný větrný štít. Ten umožňuje pohodlné cestování s otevřeným nebem nad hlavou i při vysokých rychlostech.

Tvary vozu samozřejmě navrhoval Pininfarina, oproti kupé se 458 Spider liší hlavně krytem motoru. Z boku jsou naopak oba automobily prakticky stejné. Kvůli prostoru pro sklopenou střechu se 458 Spider musí obejít bez průhledného krytu motoru.



David Bureš
Diskuze (2)
20. 9. 2011 20:27
Re: Bravo Ferrari
Tak v podstatě je to okopírovaný a lehce upravený systém sklápění střechy Renaultu Wind. Rozhodně tedy žádné fungl nové a originální řešení.
[odkaz]
20. 9. 2011 12:41
Bravo Ferrari
U hardtopů s motorem vpředu byl problém především v tom, že vám střecha zabrala většinu zavazadlového prostoru.
Ferrari se povedlo vměstnat střechu k motoru v zadní části auta a zavazadlový prostor vepředu a za sedadly uvnitř tudíž zůstává stejný. Pro movitější tedy ideální convertible na každdenní použití nebo třeba dovču.