Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Auto mění názvy svých značek

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Od 1. února 2007 se Fiat Auto změní na “Fiat Group Automobiles SpA”, analogicky k tomu vzniknou dceřinné firmy “Alfa Romeo Automobiles SpA”, “Lancia Automobiles SpA” a “Fiat Light Commercial Vehicles SpA.”

Všechny čtyři firmy budou stoprocentně vlastněny matkou - společností Fiat Group Automobiles SpA. Současní manažeři jednotlivých značek zůstávají na svých místech a stanou ve vedení nových firem. Výroba a lidské zdroje zůstávají v režii Fiat Group Automobiles SpA.

Právě zveřejněné změny jsou součástí aktivit Fiatu, které mají očistit jméno, poznamenané ekonomickými problémy z minulých let. Vše odstartovalo až v době, kdy bylo zřejmé, že se Fiat dostal z nejhoršího a zveřejnil plány na několik následujících let. Na konci minulého roku došlo ke změně loga.

Formální změna firemních názvů je součástí nového strategického přístupu firmy k dalšímu rozvoji. Fiat věří, že jde o dobrý start dlouhodobého procesu vytváření nové firemní kultury.

Ondřej Láník
Diskuze (15)
26. 1. 2007 06:44
Zase jedna sprava "za vsetky prachy"
Milujem tieto takmer nic nehovoriace "clanky" na styri riadky, bez suvislosti, bez komentara, bez nicoho. BRAVO.
25. 1. 2007 17:15
Re: A Ferrari a Maserati?
BRAVO VWERRARI :-) :yes:
25. 1. 2007 15:37
Re: A Ferrari a Maserati?
>:D >:D
25. 1. 2007 12:19
Re: A Ferrari a Maserati?
Takže Ferrari-Wolkswagen 3 Cilindri HTP Automobiles S.p.A.? :o) Takový krásný italsko-německo-anglický název (no jo, globalizace...) No fuj :o) Samotného mě z toho mrazí....
25. 1. 2007 12:16
Re: A Ferrari a Maserati?
To ale nebude Ferrari 599 ale například Ferrari 123 HTP.... (1200 obsah, 3 válce :o)) Ještě by mohli přidat turbo.... a už jsme měli Maranello a Fiorano, co třeba Imola? (Autodromo Enzo e Dino Ferrari)? Takže mi vychází Ferrari 123 Imola s tříválcem 1.2 HTP Turbo.... :o)) Ale pozor pánové, Ferrari v padesátých letech vyvinulo dvouválec (!) pro F1, chtěli s tím jet v Monaku, ale testy nic moc a pak už do něj Enzo nechtěl cpát penízky. Mají ho v továrním muzeu..... :o)