Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Doblò s novou tváří i v osobních verzích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Automobilka Fiat krátce před koncem roku uzavírá letošní modernizaci modelu Doblò odhalením přepracovaného čistě osobního provedení.

Na letošním veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru, pořádaném na přelomu září a října, představil Fiat vedle nového Ducata i modernizovanou podobu modelu Doblò v užitkovém provedení.

Nyní italská značka uvádí i čistě osobní verze, které jdou ve stopách severoamerického dvojčete Ram ProMaster City a dodávkových provedení Dobla.

Od dosavadního provedení, uvedeného na trh v roce 2010 se modernizované verze odlišují na první pohled díky kompletně přepracovaným předním partiím s novým nárazníkem, maskou chladiče, světlomety i kapotou motoru, která má být nyní přívětivější k chodcům v případě nehody.

Vedle zásadní proměny exteriéru se odehrály významné změny i v interiéru, kde je nový volant, i středový panel s multimediálním systém ovládaným pomocí pětipalcového dotykového displeje.

Součástí výbavy budou moci být elektricky sklopná zrcátka, navigace nebo Bluetooth handsfree. O bezpečnost posádky se postarají přední a boční airbagy nebo ESP a k dispozici bude mimo jiné i asistent rozjezdu ve svahu.

Pro osobní provedení Dobla si Fiat připravil paletu šesti pohonných jednotek. Zájemce o zážehového motory je připraven uspokojit atmosférický čtyřválec o objemu 1,4 l s výkonem 70 kW a přeplňovaný 1.4 T-JET o výkonu 88 kW.

Nabídka vznětových motorů začíná u turbodiesel 1.6 Multijet o výkonu 66 kW a pokračuje přes stejný motor s výkonem 77 kW k dvoulitrovému agregátu, disponujícímu výkonem 99 kW.

Pro příznivce alternativních paliv bude k dispozici přeplňovaný zážehový motor 1.4 T-JET Natural Power o výkonu 88 kW, který může spalovat benzin nebo metan.

V závislosti na trhu bude modernizované osobní Doblò nabízeno ve třech základních stupních výbavy označených Pop, Easy a Lounge. K dispozici bude ve dvou délkách rozvoru a bude možné volit mezi standardní nebo zvýšenou střechou. Pro interiér jsou připraveny konfigurace s pěti nebo sedmi sedadly.

Výrobu užitkových i čistě osobních provedení Fiatu Doblò má i nadále na starosti turecká továrna Tofas ve městě Bursa.

Prodejci vozů značky Fiat mají již nyní v prosinci přijímat objednávky na modernizované provedení a první vozy mají do showroomů i ke svým budoucím majitelů dorazit během února příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
14. 12. 2014 14:39
Re: Dobl nebo Dobló?
a Scudo = štít
Avatar - pumpkin
13. 12. 2014 13:26
Re: Lepšie? Lepšie!
No vidíš, na RAM som celkom zabudol, máš pravdu. :yes:
Avatar - Glaukos
13. 12. 2014 12:57
Re: Celkem povedený
Dokker že je hezčí než Fiat, pořiď si brýle
13. 12. 2014 12:44
Celkem povedený
facelift, ale pořád je ten design takový ne zrovna elegantní, celé to do sebe moc nepasuje. Je ostuda pro Fiat jakožto italskou značku, že i nízkonákladová konkurence už ho v designu předehnala: [odkaz]
13. 12. 2014 12:27
Re: Lepšie? Lepšie!
Opel do toho vůbec nekecá, akorát se na to lepí jeho logo. Ten facelift je jen zpětný přenos verze pro US trh, kde by RAM s tím původním kukučem asi fakt neprošel.

Na druhou sranu nesouhlasím s Klaudiem, že by to bylo úplně mimo současný designový jazyk Fiatu. Spíše mě mrzí, že Dobló vzdalo single frame masky, která pro něj byla typická od začátku.