Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové MPV značky Fiat se má vyrábět v Srbsku

Dariusz Szynder
Diskuze (10)
Podle posledních informací přenese Fiat výrobu příští generace MPV Idea a Multipla do srbského Kragujevace.

Šéf Fiatu Sergio Marchionne oznámil, že Fiat přesune do srbského závodu v Kragujevaci výrobu MPV modelů Idea a Multipla nové generace. Start výroby modelu Multipla je naplánován na druhou polovinu 2011, zatímco Idea by měla v Srbsku vznikat od roku 2012.

V bývalém závodě Zastavy měly podle dřívějších spekulací vznikat nové low-cost modely Fiatu. Očekává se však, že Idea a Multipla vyčerpají celou kapacitu továrny, tj. 190 tisíc vozidel ročně, takže místo výroby připravovaných low-cost modelů je v tuto chvíli nejisté.

Fiat vytvořil společný podnik se srbskou Zastavou loni v listopadu. Modernizace továrny a rozšíření její kapacity si vyžádá 1 miliardu euro. Na investici se bude podílet vedle Fiatu také srbská vláda, která je menšinovým podílníkem, a Evropská investiční banka.

Informace o přesunu výroby modelů Idea a Multipla přichází krátce po rozhodnutí Fiatu přesunout výrobu malé Pandy z Polska do italské továrny Pomigliano.

Dariusz Szynder
Diskuze (10)
26. 7. 2010 21:32
Re: Chudáci Poliaci...
Tak ty si montážnu linku automobilky asi ešte poriadne nevidel, že?
26. 7. 2010 21:31
Re: Chudáci Poliaci...
A čo z toho majú Poliaci, keď budú vyrábať menej...
Avatar - euro89
26. 7. 2010 20:21
Re: Chudáci Poliaci...
To ne, ale předpokládám, že bude mít kvalitu minimálně na stejný úrovni, jako Panda.
Avatar - ethicon
26. 7. 2010 17:24
Re: Chudáci Poliaci...
riešite to tu , akoby sa v súčastnosti tie autá montovali ručne a to sa netýka konkrétne len Fiatu a pridanou hodnotou konkrétne u Pandy je kvalita polskej ručnej práce ;-) alebo si myslíte, že kvalita automatickej montážnej linky je iná v Taliansku ako v Polsku? A to vôbec nespochybnujem kvalitu výroby aut v Polsku, len si neviem dost dobre predstavit rozdiel v tom, či prakticky pásová výroba toho ktorého modelu prebieha v tej či onej krajine...
26. 7. 2010 14:59
Re: Chudáci Poliaci...
A ty si myslíš, že Lancia sa bude búchať v takých počtoch ako Panda...?