Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Fiat ze Srbska přijede v roce 2012

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Fiat chystá nové mini MPV. To se bude vyrábět v bývalé továrně Zastavy v srbském Kragujevaci.

První předprodukční vozy vyjedou už na konci příštího roku, pod světly reflektorů se nový model poprvé představí v Ženevě 2012. Jméno se samozřejmě stále tají. Investice do projektu spolykají celkem na miliardu eur, Fiat zatím vložil do přestavby a modernizace továrny „jen“ 100 milionů.

Sériová produkce začne krátce po ženevské výstavě, tedy zhruba za rok a půl. A co že bude nový Fiat zač? Mini MPV, tedy nástupcem Idey, ale i již nevyráběné Multiply. Idea sice dostala pro modelový rok 2011 facelift, v domovské Itálii letos našlo zákazníky pouhých 3900 kusů, zatímco Multipla, která se doprodává, skončila zatím na dvojnásobku.

Malá platforma Fiatu dostane verzi s prodlouženým rozvorem, takže automobil bude k mání v pěti- a sedmimístné konfiguraci, některé stylistické prvky bude sdílet s velmi úspěšnou pětistovkou. Nahradí také Lancii Musa, jejíž nástupce se neplánuje, nová generace řady Ypsilon bude mít pět dveří.

V bývalém závodě Zastavy se stále vyrábí Fiat Punto Classic, tedy druhá generace italské tečky, byť ve velmi malých počtech. Plánované brazilské Uno, ani mikrovůz s pracovním názvem Topolino zde ale s konečnou platností vznikat nebudou.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
24. 9. 2010 16:09
Re: Fiat nestoji za komentar
...a Ada je retardovaný hlupák. ;-)
23. 9. 2010 23:58
Re: Fiat nestoji za komentar
Třeba to psal kvůli tobě a wolffteamu, abyste nemuseli zatěžovat server svejma polucema.
Avatar - euro89
23. 9. 2010 21:55
Re: Fiat nestoji za komentar
Koukám, že tobě evidentně jo >:D
Avatar - Ada je zase tady
23. 9. 2010 21:40
Fiat nestoji za komentar
.