Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat se pouští do nových segmentů trhu v Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Italské značce se podle výsledků za první čtyři měsíce letošního roku na brazilském trhu daří v kategoriích malých vozů a podle plánů, které Fiat zveřejnil, chce zaútočit i na vyšší třídy.

Fiat Automóveis je brazilská autonomní odnož Fiat Group Automobiles, která ve zprávě o prodejních číslech za první čtyři měsíce letošního roku uvádí, že jeho prodeje se zvedly o působivých 27,2 % oproti stejnému období loňského roku. Každý čtvrtý automobil na brazilském trhu měl značku Fiat.

Velkého úspěchu na brazilském trhu dosáhl Fiat především v kategorii malých vozů s modelem Palio, mezi malými sedany a kombíky s modely Siena a Palio Weekend a mezi lehkými pick-upy s typem Strada. Po úspěšném průniku do těchto kategorií brazilský Fiat plánuje vstup do vyšších tříd, kde se proti jeho modelům postaví prestižnější a lépe zavedené značky. Fiat věří, že nyní je v nejlepší pozici pro dosažení úspěchu ve dvou segmentech, které mají v současnosti největší meziroční nárůst na brazilském trhu s novými automobily. Brazilský Fiat chce být na domácí půdě úspěšný mezi prémiovými kompakty a čtyřdveřovými sedany střední třídy.

V kategorii prémiových kompaktů, která je v Brazílii zastoupena vozy Citroën C3, Peugeot 206, VW Polo a Honda Fit, se za rok 2006 prodalo okolo 200 000 vozů. Zatímco mezi čtyřdveřovými sedany střední třídy zastoupenými vozy jako je Toyota Corolla, Honda Civic a Chevrolet Vectra se prodalo ve stejném roce okolo 100 000 vozů. Pro výše zmíněné kategorie si brazilský Fiat připravil dva nové hráče pocházející z Evropy.

Mezi prémiové kompakty brazilský Fiat vypustí Grande Punto a mezi sedany zamíří nový model Linea. Tyto dva typy ještě v letošním roce vyplní prázdné místo v nabídce Fiatu na brazilském trhu. Fiat Linea nastoupí na místo neúspěšného sedanu Marea, který vychází z první generace modelu Bravo. Fiat má nyní velkou šanci na prodejní úspěch, protože dva nové modely přitahují pozornost domácích médií a také potenciálních zákazníků.

Fiat Grande Punto má s novým motorem 1.9 16V Flex, spalujícím benzin i alkohol, vstoupit na brazilský trh ještě tento měsíc. Se stejnou pohonnou jednotkou bude nabízen i model Linea. V základní provedení bude Grande Punto nabízeno s motorem 1.3 16v Flex.

Prodejním cílem Fiatu je dosáhnout 13% podílu pro oba modely v jejich vlastních segmentech trhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
7. 6. 2007 07:49
Re: ???
Nemusis sa tolkokrat predstavovat, ved ta poznam. Opakujem znovu - rozmyslaj, kym nieco napises. Prazdne miesto v ponuke Fiata na brazilskom trhu neznamena, ze tam auta nepredaval, len nemal pokryte vsetky triedy, po ktorych je v Brazilii dopyt. Najprv sa nauc citat a chapat, zacni pouzivat mozog a potom si este dobre rozmysli, kym zacnes niekomu nadavat. A naucit sa pravopis by tiez nebolo na skodu... 8-s
6. 6. 2007 08:19
Re: ???
Rozmyslas vobec nad tym, co pises?
5. 6. 2007 12:47
KRASA
Naaaaaaadherna limuzina. Vskutku nadherna. Snad ju budu za rozumnu cenu predavat aj v Europe. Este smrncovnejsi by mohol byt kombik s tymito liniami. :yes: :yes: :yes: