Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat se zajímá o podíly VW ve firmách MAN a Scania

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
VW vlastní v německé firmě MAN téměř 30% podíl a ve švédské společnosti Scania dokonce více než 70% podíl.

Italská společnost Fiat se zajímá o koupi podílů automobilky Volkswagen ve výrobcích nákladních vozů MAN a Scania. Uvedl to generální ředitel Fiatu Sergio Marchionne na detroitském autosalonu.

Volkswagen vlastní v německé firmě MAN téměř 30procentní podíl a ve švédské společnosti Scania dokonce více než 70procentní podíl.

Fiat minulý týden dokončil oddělení divize osobních automobilů od průmyslové divize, kterou tvoří producent nákladních automobilů Iveco a výrobce zemědělských strojů CNH Global. Pokud by chtěl Volkswagen podíly ve firmách MAN a Scania prodat, měla by o ně podle Marchionneho průmyslová divize Fiatu zájem, napsala agentura DPA.

Společnosti Scania a MAN v listopadu uvedly, že jednají o možném spojení. To by se podle tehdejších informací listu Der Spiegel mělo odehrát pod taktovkou Volkswagenu. Ten dal již dříve najevo, že hodlá posílit spolupráci mezi firmami MAN a Scania a svou vlastní divizí užitkových automobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Avatar - Norge
14. 1. 2011 00:03
Re: Griffin
..bol by som rad keby ste pisali k veci, trochu viac fundovane pani !
Scania nema nijaku fabriku na motory v turecku, to si pleties z MB a MAN.
Scania ma fabriky vo Svedsku a NL, na autobusy v PL , plus nejake mini veci v EU.Pri objednavani vozidla si mozes, az na nejake vynimky urcit fabriku, kde ti ho vyrobia ..a je tam nasledny rozdiel v cene. Dopravcovia co si objednali tahace zo Svedska, v CR a SR vedia preco !
Nemotajte tu velkost fabriky, to nehovori nic o znacke a jej historii,kvalite ci celku ako takom.

K MB - posladna dobra rada motorov v MB bola v rade SK a este skvela vec od MB sa naziva Unimog, ale inak su dobry tak v dampingovych cennikoch, mierne nadpremiernych busoch a v sirke sortimetu ...hovorime o LKW, len pre poriadok !
Iveco ma skvely motor 520-530 v Stralise a v tazkej stavebnej rade, ale inak su to tazko porovnatelne znacky. MImochodom klud, to ze si najvedcsi, neznamena ze si aj najlepsi ...ok ! To iste plati pre MB. Stralis bol milovy krok, od EuroTechu a Staru, ale inak to chce este cas, aby predbehol severanov !

Griffin a Volvo a Pac. je to naj co dnes mozes v Europe mat, ak hovorime o nak.vozidlach na 18.ton.

13. 1. 2011 22:46
Re: Griffin
Nechci se zastávat Wolfa.. ale ty seš naprosto stejný brepta, svými řečmi to jen dokazuješ, beránku.
13. 1. 2011 18:02
Re: Griffin
A vís ty borce ze Iveco vyrabí min nakladaku nez Man. Takze pred mercedesem se muzou leda hluboce klanet.
13. 1. 2011 18:00
Re: Griffin
Ty si s wolffem podej ruku, Takovy blbosti. POmerne dlouho uz plati ze nemeckou jednickou je Mercedes a svedskou Volvo. Dvojky jsou Man a Scania. A Nicmene v objemech vyrobenej nakladaku jsou jak man tak MB vetsi nez jejich konkurenti z svedska.

Pro Wollfa Samozrejme ze Iveco je mezi nakladaky to same co fiat mezi osobaky - levny auta, ale kuli kvalite volba az tretiho ci ctvrtyho radu. Cili prodavaj jen cenou.
13. 1. 2011 14:57
Re: Griffin
Ty brepto, ty prostě nikdy nezklameš. Jediným konkurentem je Mercedes? V nákladních autech? Bóže, tak o tom neviš už vůbec nic. I tady seš tak mimo, až se tomu člověk ani nemůže smát.....ale je dobře, že zase vylejzáš z tý svý díry, pobavíš vždycky.