Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Stilo Uproad: Musclecar

Ladislav Čermák
Diskuze (20)
Audi Allroad má dalšího následovníka.

Superúspěšné ingolstadtské kombi se zvýšenou průchodivostí má čím dál více následovníků, zákazníci si doslova zamilovali civilní prostorné modely, oblečené do zálesáckého a tvářící se jako ostřílení dobrodruzi. I když některé z nich nemají ani pohon všech kol (Citroen C3 XTR), nabízejí velké plochy odolných ochranných lišt a zvýšenou světlou výšku a svým řidičům zajišťují pozornost a dobrý výhled + zlepšenou ochranu proti "cestovnímu lišeji".

Zatím posledním a nutno říct že jedním z nejhezčích je třetí z nových členů typové řady Stilo turínského výrobce. Vedle modelů Family a Racing se představí i "svalnatý" Uproad, kombinující utěšený vzhled pohledných sedmnáctipalcových kol s rozlehlými černými plastovými ochranami a kovovými lemy. Obligátní třešničkou na dortu jsou citlivě vkomponované podélné "hagusy". Obroda se dotkla lehkými změnami i interiéru.

Ze skromných technických informací, které dosud výrobce uvolnil, se dá dočíst jen montáž dvou z mnoha variant firemní vznětové devatenáctistovky JTD - 85 kW a Multijet 16v 103 kW. O pojezdu i převodovce zatím nic bližšího není známo, dokonce ani zda se počítá s pohonem všech kol, který by Fiatu velmi slušel a díky jeho nedávné obnovené premiéře v Alfě Romeo 156 není jeho montáž nereálná. Více se dozvíme příští týden přímo na pařížském výstavišti.

Ladislav Čermák
Diskuze (20)