Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiesta přijde na český trh v srpnu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Zbrusu nový Ford Fiesta k nám dorazí až koncem léta 2002.

Zbrusu nový Ford Fiesta k nám dorazí až koncem léta 2002.

Prodejní čísla českého importéra automobilky Ford se začnou pravděpodobně značně zvyšovat koncem léta tohoto roku, protože přesně to je období, ve kterém se u nás objeví nová Fiesta.

Pro novinku bude připraveno pět motorů, zatím však ještě není zcela jisté, v jakém pořadí přijdou na český trh, a jestli zde budou k dispozici všechny. Půjde o jednu šestnáctistovku, dvě jednotky o objemu 1,4 l a o stejný počet s objemem 1,3 l. Ty menší jsou zážehové a disponují výkony 43 a 50 kW, čtrnáctistovky jsou zastoupeny jedním benzinovým a jedním přeplňovaným vznětovým motorem. Zážehový disponuje výkonem 58 kW, turbodiesel má 50 kW a točivý moment 160 N.m při 2000/min. Vrcholem nabídky pak bude jednotka 1,6 l/74 kW.

V nabídce bude pětistupňová převodovka s přímým řazením, a Fiesta se zatím bude dodávat výhradně s pětidveřovou karoserií. Na podzim by se měla objevit i její SUV varianta s prozatímním názvem Fusion, které bude prvním přímým konkurentem Hondy HR-V.

My jsme měli možnost seznámit se s novým vozem na silnicích jižního Španělska, kde jsme vyzkoušeli turbodiesel a zážehový motor 1,4 l/58 kW. S prvními dojmy za volantem vás seznámíme v Tématu týdne již v pondělí a nedá nám to, abychom nepředeslali, že jsme byli opravdu příjemně překvapení zejména jízdními vlastnostmi vozu.

Michal Fokt
Diskuze (3)