Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe finalisty Světového auta roku 2014

Michal Fokt
Diskuze (93)
V dubnu budou na autosalonu v New Yorku vyhlášeny výsledky ankety World Car Awards a to včetně nejdůležitější kategorie World Car of the Year. Vítězem se stane jedno z těchto 12 aut, mezi nimiž nechybí ani Škoda Octavia.

Odborná porota ankety World Car Awards, složená ze 69 motoristických novinářů celého světa, vybrala dvanáct finalistů od jedenácti renomovaných značek z USA, Evropy i Japonska. Vítěz bude tradičně vyhlášen 17. dubna na autosalonu New York Auto Show.

Jak už jsem uvedl, finálová dvanáctka pochází od jedenácti automobilek, do užšího výběru se totiž dostala hned dvě BMW. Kromě tak nějak očekávané účasti elektrického BMW i3 je tam také kupé řady 4. Smutní nemusí být ani u Audi, mezi nejlepší se totiž probojoval také model A3. Dalším zástupcem prémiových značek je americký Cadillac CTS, zacílený na německé prémiovky vyšší střední třídy. Prestižním výrobcům se vůbec letos dařilo, nominaci si vysloužily také japonské sedany střední třídy Lexus IS a Infiniti Q50.

Prvním z trojice evropských zástupců je, alespoň co se abecedního pořadí týče, Citroën C4 Picasso. Společnost mu dělá koncernový sourozenec Peugeot 308 a jeho přímým soupeřem v kompaktní třídě je mladoboleslavská Škoda Octavia.

Do souboje zasáhne ještě jeden vůz nižší střední třídy - japonská Mazda3, zatímco zbývající adepti na titul už mají americký původ. Řeč je o modelu Ford Mondeo, jenž přichází do hry se značným zpožděním na původním americkým Fordem Fusion a posledním finalistou se stal kontroverzně stylizovaný Jeep Cherokee.

Kromě Světového auta roku 2014 se bude volit také World Luxury Car, World Performance Car, World Green Car a World Car Design of the Year.

World Car of the Year - finalisté
Audi A3
BMW i3
BMW 4
Cadillac CTS
Citroën C4 Picasso
Ford Mondeo
Infiniti Q50
Jeep Cherokee
Lexus IS
Mazda3
Peugoeot 308
Škoda Octavia

Michal Fokt
Diskuze (93)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
13. 2. 2014 08:53
Re: AUTO ROKU je ...
2013
TESLA MODEL S [odkaz] [odkaz] USA CALIFORNIA FREMONT

2014
TESLA MODEL X AWD 4x4 [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]

S MOŽNOSTÍ TANKOVÁNÍ ZDARMA NA STANICÍCH TESLA SUPERCHARGER [odkaz] [odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
13. 2. 2014 08:51
Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
Jsem rád že jsem rozpoutal takovou to diskuzi a doufám že se zde už neobjeví pod jakýmkoliv článkem o Škodovce definice montovny. Na rozdíl od TPCA Hyundai ve škodovce probíhá také vývoj ne jen výroby motorů, převodovek a samotných aut. Tak že názory jako montovna z dílů VW není namístě. O tom že v Nošovicích probíhá svařování karoserii a lisování dílů ví každý kdo se alespoň trochu zajímá. Pořád tam ale probíhá třetina toho co v Mladé Boleslavi.....
12. 2. 2014 21:39
Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
Ale nepovídej. ;-)
Já ti to někdy připomenu.
12. 2. 2014 21:34
Re: AUTO ROKU je ...
Taky jsem měl takový dojem. >:-[]
12. 2. 2014 21:24
Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
Uvědom si, že ty jsi schopen, v návalu své vlastní zlosti, se chovat naprosto stejně.