Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Firmě Škofin loni stouply obchody o 15,8 % na 11 miliard korun

redakce AUTO.CZ

Objem obchodů finanční společnosti Škofin loni stoupl o 15,8 procenta na téměř 11 miliard korun. Zvýšil se při financování nákupů automobilů spotřebiteli i firmami. Počet nově uzavřených smluv vzrostl o 14 procent na více než 39.700.

U financování automobilů pro spotřebitele se hodnota obchodů zvýšila o 16,8 procenta, pro firmy financovaná hodnota vzrostla o 13 procent. Nadále platí, že každý třetí prodaný vůz koncernu Volkswagen je financován firmou Škofin, uvedla jednatelka společnosti Jiřina Tapšíková. Smlouvy na ojetiny tvořily loni zhruba 17 procent celkového počtu kontraktů.

Ze smluv uzavřených loni firmou Škofin je většina úvěrových, tvořily víc než dvě třetiny celkového počtu. Necelou třetinu představují smlouvy na operativní leasing a jenom jedno procento na finanční leasing.

Údaje za celý loňský rok Česká leasingová a finanční asociace dosud nezveřejnila. Za tři čtvrtletí členské společnosti asociace poskytly klientům prostřednictvím leasingu, úvěrů a factoringu téměř 99 miliard korun, což bylo o 11 procent meziročně více.

Škofin, který vznikl v roce 1992, se specializuje na trh osobních vozů, na domácím trhu financování automobilů je jedničkou. Patří do koncernu Volkswagen, takže financuje prodej vozů Škoda, Volkswagen, Seat a Audi.

redakce AUTO.CZ

Doporučujeme