Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fisker: náš další vůz bude eco-chic

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Fisker vyvíjí nový model, který bude o hodně zelenější než ty předešlé

Společnost Fisker oznámila, že na nadcházejícím autosalonu v Detroitu představí nový, ekologický vůz. Spolu se společností Quantum Technologies vyvíjí hybridní automobil, který má přinést do luxusního segmentu více ekologie. Sami tvůrci o něm hovoří jako o „eco-chic“ voze. Bude kombinovat klasický spalovací agregát s hybridním ústrojím pracujícím na elektrický proud. Baterie vozu bude moci dobíjet přímo z rozvodné elektrické sítě 110V. Hybridní systém „Quantum Drive“ byl vyvinut přímo pro výrobce automobilů Fisker a ten má na jeho používání exkluzivní smlouvu.

Henrik Fisker, výkonný ředitel společnosti Fisker Automotive, Inc. K tomu dodává: “Chceme, aby lidé jezdili krásnými a rychlými automobily, které se nestaví k otázce ekologie zády. Proto přicházíme s automobily, které jsou „eco-chic“ a jejich používání bude mít menší dopad na globální změnu klimatu.“

Před založením své vlastní značky pracoval Fisker jako designér u BMW, Fordu a Aston Martinu. K jeho nejdůležitějším dílům patří roadster BMW Z8, Aston Martin DB9 a Aston Martin V8 Vantage.

Základními modely značky sídlící v jižní Kalifornii jsou roadster Tramonto, vycházející z Mercedesu SL a kupé Latigo, jehož základem je BMW řady 6. Nový ekologický model by se měl začít vyrábět sériově v roční produkci kolem 15.000 vozů a základní cenou okolo 100.000 USD (přibližně 2.040.000,- Kč).

Aleš Jungmann
Diskuze (0)