Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Mezinárodní studie autobusových zastávek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Česká autobusová nádraží jsou podle mezinárodní studie autobusových zastávek společnosti FlixBus na druhém místě před Rakouskem, Francií a Německem.

Společnost FlixBus po vyhodnocení dat z období mezi 21. dubnem a 13. květnem letošního roku zveřejnila celoevropskou studii zabývající se spokojeností cestujících s autobusovými nádražími.

Hodnoceno bylo více jak 550 autobusových zastávek v osmnácti zemích a dotázáno bylo více jak 40.000 zákazníků společnosti FlixBus.

Hodnocenými kritérii byly místní infrastruktura, informace pro cestující a atraktivita zastávek. České zastávky se v mezinárodním srovnání umístily na druhém místě za Itálií, před autobusovými nádražími v Rakousku, Francii a Německu.

Uživatelé hodnotili v České republice celkem devět zastávek, jimiž jsou ÚAN Florenc, pražské hlavní nádraží, Plzeň, Olomouc, Znojmo, Jihlavu, Cheb, Karlovy Vary a Český Krumlov.

V národním srovnání vede s přehledem ÚAN Florenc. Více jak 70 % dotázaných z České republiky bylo s vybavením a podmínkami na autobusovém nádraží v Praze na Florenci spokojeno nebo velmi spokojeno.

Bettina Engert, tisková mluvčí společnosti FlixBus, uvedla, že pro cestující v autobusové dálkové dopravě je nejdůležitější dostatečný počet míst k sezení, detailní informace o příjezdech a odjezdech, čekárny chráněné před povětrnostními vlivy a možnost zakoupení občerstvení.

V těchto oblastech ÚAN Florenc jasně boduje před autobusovými nádražími v Berlíně, Paříži i dalších městech. Navíc se toto nádraží pyšní atraktivní polohou v centru Prahy. Jen během letních měsíců zde nastoupilo nebo vystoupilo více než 260.000 cestujících FlixBusu, což je více než dvakrát tolik cestujících ve srovnání s dobou před rokem.

Přesně před rokem otevřel FlixBus svoji první zahraniční prodejnu jízdenek právě na autobusovém nádraží na Florenci. Kromě různých služeb včetně možnosti koupě jízdenek na místě umožňuje FlixBus také koupi jízdenek online nebo přes bezplatnou mobilní aplikaci dostupnou také v češtině.

Díky živému sledování autobusů pomocí GPS je FlixBus v kteroukoliv dobu schopný zjistit, kde se jeho zelené autobusy právě nacházejí. Díky tomu je možné také vypočítat potencionální zpoždění autobusů a cestujícího upozornit pomocí push oznámení v mobilní aplikaci.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pallas
18. 10. 2016 21:39
Re: Neni se cemu divit
tak v Berlíne je to ešte luxus, oproti napr. Norimbergu.
18. 10. 2016 09:37
Neni se cemu divit
Kdo nekdy na vlastni kuzi zazil berlinsky "ZOB am Funkturm" se musi prazskemu UAN poklonit s uctou pokazde kdyz na nej prijede. :-! Ono v tom Nemecku je to hodne o tom, ze jeste pred par lety byly dalkove autobusy fakticky zakazane ze zakona, takze s budovanim moderni busove infrastruktury vicemene zacinaji, zatimco u nas maji dalkove autobusy mnohaletou tradici.