Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Nové spoje v České republice i do zahraničí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
FlixBus nasazuje nové spoje na vnitrostátních linkách v České republice a dále rozšiřuje spojení z Prahy do Polska, Německa a Holandska.

FlixBus stále více začleňuje Českou republiku do své sítě autobusových spojů. Do portfolia firmy nově přibylo Brno, stejně jako nové spoje z Prahy, Ostravy, Pardubic a Olomouce.

Ceny jízdenek začínají na 125 Kč a na některých trasách jezdí spoje až devětkrát denně.

V případě mezinárodních linek představují novinky spoje z Prahy do Krakova (8x denně) s cenou od 468 Kč, z Prahy do Eindhovenu (4x denně) od 829 Kč a z Prahy do Paříže (5x denně) od 979 Kč.

Bettina Engert, tisková mluvčí společnosti FlixBus, uvedla, že nové linky spojují Českou republiku až devětkrát denně s polskými městy. Další linky do Nizozemí jezdí do měst jako Eindhoven nebo Nijmegen, a to až čtyřikrát denně.

Zároveň s tímto rozšířením bylo do sítě spojů autobusů FlixBus začleněno Brno. Cestující z tohoto města tak mohou nyní využívat denní spojení do destinací jako je Berlín, Vídeň nebo Bratislava.

Spolu s představením nových spojů zavádí FlixBus také více domácích linek mezi Prahou, Brnem, Ostravou, Pardubicemi a Olomoucí. Jako příklad je uváděno spojení Prahy s Ostravou, které je k dispozici 7x denně a cesta trvá 3:26 h nebo spoj z Prahy do Brna, jenž lze využít 4x denně s délkou jízdy 2:35 h.

S těmito kroky se síť autobusů FlixBus rozrostla již na 100.000 denních spojů, 900 cílů ve 20 zemích od Bordeaux po Bukurešť a na dalším rozšíření se pracuje. Zelený startup založený v roce 2013 nyní spojuje Českou republiku s více než 600 cíli v celé Evropě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)