Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus připravuje nové linky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mladý evropský autobusový dopravce FlixBus nabral v České republice úspěšný kurs a rozšíří svou nabídku o nové linky.

Společnost FlixBus GmbH byla založena v roce 2011 v Mnichově trojicí mladých podnikatelů s cílem nabídnout pohodlnou dopravu za dobrou cenu. V současnosti se 45.000 linkami do 550 destinací v 16 zemích je největším evropským dálkovým dopravcem svého druhu.

V roce 2015 přepravil FlixBus po Evropě přibližně 20 miliónů cestujících, čímž téměř zdvojnásobil svůj počet zákazníků. Bettina Engert, tisková mluvčí FlixBus, k tomu uvedla, že Praha je v současnosti se stovkou příjezdů a stejným počtem odjezdů jedním z nejdůležitějších uzlů.

Před dvěma roky začal FlixBus v Praze se třemi linkami a od té doby nepřetržitě rozšiřuje svoji nabídku. V současné době si cestující mohou vybrat ze 460 mezinárodních destinací v 15 zemích. Časy odjezdů do vybraných destinací jsou dokonce v hodinových intervalech.

Stále více českých cestujících využívá FlixBus pro cestování po Evropě. Přes velikonoční víkend zaznamenal FlixBus o 50 % více rezervací a nový rekord v počtu cestujících na lince z Prahy. Vzhledem k vysoké poptávce zde poprvé provozovatel zařadil posilové spoje do Německa a Rakouska.

Díky propojení regionálních měst, jako je například Jihlava a Znojmo, a prostřednictvím kooperace s železničním dopravcem LEO Express si FlixBus získal řadu českých cestujících.

Od 16. března 2016 mohou zákazníci nyní také při online rezervaci platit v české měně. Bettina Engert k tomu dodala, že právě tento krok přispěl k dalšímu výraznému zvýšení zájmu o FlixBus ze strany českých cestujících.

Nejoblíbenějšími destinacemi Čechů jsou Berlín a Vídeň, do kterých v současné době jezdí autobusy FlixBus každou hodinu. Velmi dobře byly údajně přijaty i noční autobusy do Amsterdamu a linky do Disneylandu v Paříži.

Na konci dubna odstartují další linky FlixBus z České republiky. Dopravce sice nabízí i vnitrostátní trasy, ale v současnosti je jeho hlavním cílem integrace České republiky do své evropské sítě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)