Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Úspěšné léto v České republice a nové linky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost FlixBus hlásí o 50 procent více cestujících a další expanzi na Ukrajinu a do Polska.

Společnost FlixBus v létě letošního roku zaznamenala na svých linkách nárůst cestujících z Prahy a do Prahy o 50 procent ve srovnání s letními měsíci roku 2016. Praha je součástí sítě spojů společnosti FlixBus od roku 2014.

Vedle velmi úspěšných denních linek do jižního Chorvatska, spojujících Prahu s pobřežními destinacemi, jakou jsou Split, Zadar nebo Rovinj, jsou nejdůležitějšími cílovými destinacemi ve směru z Prahy stále města Vídeň, Berlín nebo Mnichov.

FlixBus v současnosti dále rozšiřuje svou nabídku spojů na Ukrajinu a do Polska. Nová přímá noční spojení do Kyjeva, Lvova, Rovna a Žitomíru z Prahy, Brna a Ostravy byla spuštěna 27. července.

Více denních spojení, která je možné si již nyní rezervovat online, bude z Prahy jezdit od 10. srpna. Jízdenky pro nová spojení je možné rezervovat online prostřednictvím webové stránky společnosti FlixBus za cenu od 269 Kč.

Zelené autobusy FlixBus spojují Prahu již s více než 600 destinacemi po celé Evropě. Pro další cestování proto společnost nabízí jízdenku InterFlix, umožňující zákazníkům cestovat do pěti měst po celé Evropě za cenu 99 EUR (podle aktuálního směnného kurzu: přibližně 2479 Kč).

Jelikož je lístek platný po dobu tří měsíců, tak se velmi hodí na autobusové okružní cesty po Evropě. Jízdenka může být zakoupena prostřednictvím www.interflix.flixbus.com. Kódy InterFlix jízdenky lze použít pouze na přímých spojích a rezervace je možná na internetových stránkách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 9. 2017 13:27
Již nidy
Flixembusem už nikdy jsou to strašní podvodníci , neseriózní bez slušného chování. Konkrétně jsem včera večer t.j. 1.9,2017 doprovázel kolegu na autobus na Ukrajinu, který měl odjet v 19hodin. Flixbus * že cestující má být 15 minut před odjezdem my jsme tuto podmínku splnily bohužel Flixbus ne nepřijel ve stanovený čas ani cca pod dvou hodinách kdy k nám konečně vyšla zástupkyně Flixbusu a oznámila nám že autobus nepojede mezi tím jsme se byli dvakrát ptát v kanceláři jestli autobus pojede a bylo nám tvrzeno že ano. Po dvouhodinovém zdělení informace jsme požadovali překovávání na jiný spoj tak aby mu bylo umožněno dostat se včas na Ukrajinu do Rivného toto nebylo učiněno ani vráceny peníze aby si mohl sám koupit lístek od jiného dopravce tomuto nebylo doposud vyhověno. Dnešního dne tj 2.9.2017 jsme se naopak dozvěděli že místo peněz dostane nějaký woucher v hodnotě lístku. Po této zkušenosti já ani kolega zajisté již nikdy nevyužijeme služeb tohoto pofidérního dopravce možná spíše podvodníka.
Takže závěr kdo nechce mít tyto problémy ať raději nejezdí s touto společností. My se zřejmě obrátíme na příslušná místa případně na soud. Neradi by jsme totiž aby ostatní dopadly jako my. Představte si kdyby někdo za poslední peníze koupil lístek a společnost Flixbus by mu toto provedla takže by se nejen nedostal domu ani by neměl kde přespat.
A jak to dopadlo s kolegou nakonec odjel se společností Trans Tempo bohužel však ne díky společnosti Flixbus , ale svým a mým přičiněním a ochotou řidičů společnosti Trans Tempo.