Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford C-Max a Grand C-Max: 100 tisíc vyrobených exemplářů

David Bureš
Diskuze (14)
Kvůli zájmu o tuto dvojici MPV byla navýšena denní výroba v továrně ve Valencii.

Automobilka Ford je překvapena zájmem o modely C-Max a Grand C-Max, které se na evropských trzích prodávají od konce minulého roku. Aby automobilka uspokojila poptávku, musela navýšit výrobu v továrně ve Valencii, kde se obě tato MPV vyrábí.

Ford prodal od zahájení prodeje nových generací C-Maxu a Grand C-Maxu více než 100 tisíc jejich exemplářů. Ve Velké Británii se za letošní rok do konce května prodalo 8.132 kusů těchto MPV, což je více než dvojnásobek oproti květnu 2010.

Vysoká poptávka po těchto vozech automobilku Ford donutila, aby denní výrobu v továrně ve Valencii navýšila o 18 %. Většina benzinových motorů se vyrobí v továrnách v Bridgendu ve Walesu, dieselové jednotky jsou zase montovány na londýnském předměstí Dagenham.

Ve Velké Británii se oba automobily prodávají převážně ve vyšších stupních výbavy, jako je verze Titanium. Kupci minulé generace těchto MPV se přitom ve většině případů zajímali o hůře vybavené vozy.

Nejúspěšnější motorizací je ve Velké Británii 1,6 TDCi o výkonu 85 kW. Celých 45 % v Británii prodaných C-Maxů a Grand C-Maxů bylo poháněno touto vznětovou jednotkou.

Ford C-Max je pětimístný velkoprostorový automobil, přívlastek Grand označuje delší variantu s posuvnými zadními dveřmi a sedmimístným interiérem.

Ford Grand C-Max je až po B-Sloupek konstrukčně identický s C-Maxem, má standardně boční posuvné dveře, o 14 cm delší rozvor, je celkově delší (4,52 m) i vyšší (+40 mm). Zásadně se liší i záď, Grand C-Max dostal vyšší zadní okno, které vylepšuje výhled vzad. Dlouhý C-Max je praktičtější, ale o pořadí estetické vyváženosti proporcí mají jasno i v samotné automobilce.

Oba automobily byly prvními modely Ford, postavenými na takzvané C platformě. Tu nyní sdílejí se současnou generací Focusu. Od příštího roku má podle předchozích plánů Fordu vznikat na stejném základě 10 různých modelů s kapacitou až 2 miliony vozů ročně.

David Bureš
Diskuze (14)
19. 6. 2011 09:43
Re: Běžte s těmito PR články do BLESKU
Pro důsledného: namísto "by jste" se píše "byste"...viz. gramatika. :-!
Normálně to ignoruji, ale když někdo poučuje, měl by být sám přesný, důsledný a bezchybný, že?
17. 6. 2011 14:24
Re: normalni tiskova zprava
jojo v tomhe máš samozřejmě pravdu, že by nějaká konrola měla být....a aspon trošku logiky :-)
17. 6. 2011 12:18
Re: normalni tiskova zprava
Právě, že tady nic vidět nebylo. Přece jenom bych od redaktora čekal,že bude alespoň trochu vědět o čem píše. Každý, kdo chce něco psát o prodejích, přece musí mít základní čísla v hlavě. Pak se mu u čísla, jaké bylo původně v tomto článku / cca 8000 C-Maxů za měsíc v UK / musí rozsvítit červená žárovka. Byla by to autorevoluce v Anglii. Mně prostě povrchnost a lenost si po sobě alespoň nějaký článek přečíst vadí. Na specializovaných webech čekám víc než jen bezmyšlenkovité přebírání článků. Od toho je tady bulvár od kterého taky žádné pravdivé info nečekám.
17. 6. 2011 11:55
normalni tiskova zprava
...pohoda klídek....vzdyt je to normalni tiskova zprava...a obcas je dobre vedet, kteremumodelu se dari ci nedari atd. Naprosto bezna zprava a na spravnem miste.
Avatar - radhro
17. 6. 2011 11:31
Re: Běžte s těmito PR články do BLESKU
Souhlas s T613 , čtenáři AUTO.cz jsou rozmazlení odborností a zaměřením na ty naše plechovky , takže tramvajačky a poslance nechte prosím na idnes , novinky atd..
PS: zdá se že mé úniky před realitou ( politika,odbory a jiná špína) na auto.cz ( do oázy fandovství aut,motorů a techniky) začínají být minulostí .... bohužel