Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Crown Victoria: policie v USA bude spalovat etanol

Nadim Eid
Diskuze (43)
Ford Crown Victoria nejspíš jen tak nepotkáme na našich silnicích, ale zato ho můžeme zahlédnout v každém druhém americkém filmu v roli taxi nebo policejního vozu.

Ford si je vědom, jak velký počet těchto vozů dennodenně křižuje ulice amerických velkoměst a je si vědom také toho jakou představuje provozování Crown Victoria zátěž pro životní prostředí. Aby měly tyto křižníky určitou perspektivu ve veřejných službách i do budoucna, představila automobilka Ford Motor Company Crown Victoria (model 2008) schopný spalovat benzin i etanol.

5,38 metrů dlouhý sedan s pohotovostní hmotností 2272 kilogramů není právě vzor hospodárnosti. I přesto, že model Crown Victoria sám o sobě ztělesňuje spíše plýtvání (maximální komfort) než šetrnost (racionálně zvolený kompromis), je nabídka této verze pro potřeby policie důležitým krokem směrem vpřed. Standardní model s vidlicovým osmiválcem 4,6 l (164 kW) potřebuje podle amerických standardů 9 -13 l benzinu na 100 km jízdy. Tento model je v americké veřejné správě natolik oblíbený, že například jen u policie tvoří až osmdesát procent z celé flotily.

Ford do dnešního dne vyrobil a prodal přes dva miliony vozů s alternativním pohonem. Do budoucna chce tuto produkci rozšířit, a dal si závazek, že do roku 2012 budou tyto vozy tvořit polovinu její produkce.

Nadim Eid
Diskuze (43)
3. 4. 2007 09:02
Re: Ako sa to auto vlastne vola?
Kolega dole ma pravdu, interceptor je policejni verze. Nemusi mit ale zadne upravy z venku, pouziva se i jako 'civilni' tj nema policejni barvy.
3. 4. 2007 08:59
Re: objem nenahradíš
:yes: :yes: moc ti to prajem. Ja si brousim zuby na Stingray '72 +- par rokov :yes: :yes:
Avatar - Ricardo
2. 4. 2007 21:53
Re: Krásná limuzína
To je sice pěkný, ale vždycky mě unikalo proč má americký policista požívat "maximální pohodlí" v autě velikosti exklusivní limuzíny :-)
2. 4. 2007 20:44
Re: Ako sa to auto vlastne vola?
O tej štúdii viem, vyzeralo to skoro ako seriovy Crown Victoria, len to malo vpredu mohutny ram...atd. Ale rovnaky nazov sa niekde udava aj pre policajne vozy odvodene od Crown Victoria. Zaujimalo by ma, ci ide o "Crown Victoria Interceptor", alebo cisto len o "Interceptor". Nevideli ste niekto oznacenie prave na tomto policajnom aute? Co sa priamo na nom pise? Diky.
2. 4. 2007 18:51
Ako sa to auto vlastne vola?
Niekde sa o policajnej verzii Crown Victoria pise ako o Forde Interceptor aniekde to je proste policjna Crown Victoria. Ako to teda je?