Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Explorer – Jízda v terénu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Pod zcela nově navrženou karoserií Fordu Explorer se ukrývají nové pohonné jednotky a řada technických novinek, mezi které patří i inteligentní pohon všech kol.

Nová generace SUV Ford Explorer má v základním provedení pod kapotou přeplňovaný řadový čtyřválec o objemu 2,0 litru s výkonem 177 kW. K dispozici bude i šestiválec 3,5 Ti-VCT V6 s výkonem 216 kW. Oba motory standardně pohánějí kola přední nápravy prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky.

Ve spojení s šestiválcem bude na přání dodáván inteligentní systém pohonu všech kol, který nabízí několik režimů jízdy (normální, bláto, déšť, písek, sníh a režim pro sjezd ze svahu). Každý z těchto režimů mění chování motoru, pedálu plynu, převodovky a brzd, a také nastavení stabilizačního a protiprokluzového systému.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
20. 12. 2010 19:55
Re: turbodiesel
Citali ste niekto v poslednej dobe nejaku diskusiu na americkom fore, pretoze keby ano ,tak by ste sa docitali co naozaj chcu. A okrem toho americania maju radi diesel v takomto tipe vozidiel pre jeho vysoky krutiaci moment ,ktory je vhodny na ich oblubene tahanie privesov. Ja zit v amerike tak si ho tiez zakupim v benzine najlepsie 3,5 ecoboost z F-150 ktory by v neskorsej dobe mali zacat do neho montovat.Ale zit v EU tak jednoznacne diesel. :-!
20. 12. 2010 16:41
Re: cosi me tam chybi....
presne tak :-! >:D
Avatar - dicky
20. 12. 2010 16:25
Re: turbodiesel
to skutecne jen myslis a jeste z pohledu evropana .....nevim kdo by si ten smradlavy slozity diesl porizoval kdyz mas litr benzinu za 13-14 kc/liter........
by byl blazen......
Avatar - kolmar
20. 12. 2010 16:08
Re: cosi me tam chybi....
kde tam vidis strmy kopec? pozri sa ako rastie trava, pripadne stromy v pozadi - kamera je vecsinou naklonena...
20. 12. 2010 15:40
cosi me tam chybi....
chybi.... neco me tam chybi... jooooo uz vim... jizda do kopce tam neni... enem xkrat z nej a to jeste vrsek kopce maji umele nasypanej zeminou, asi aby nedrhli o podvozek.... proc neni ukazano, jak se to vyskrabe (a nebo ne) na ten kopec stejnou cestou? Je to skoda. Takle jet z kopce zvlada i zrucne dite na trikolce...