Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-450 Super Duty Limited: Takhle vypadá nejluxusnější pick-up!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford pro modelový rok 2018 připravil vrcholné provedení svých velkých pick-upů řady F-450 Super Duty s označením Limited ve špičkové kondici. Díky výbavě a ceně je z něj jeden z nejluxusnějších pick-upů na severoamerickém trhu.

Ford představil aktuální generaci pick-upů F-Series Super Duty na podzim roku 2015 v provedení pro modelový rok 2017 a nemá tedy příliš mnoho důvodů k jejich výraznější modernizaci, ale přesto si připravil drobné úpravy pro modelový rok 2018 a tu nejzajímavější představuje model F-450 ve vrcholném stupni výbavy Limited.

Ford F-450 Super Duty není žhavou novinkou, ale výbava s označením Limited ano a nejen proto tato kombinace stojí za zmínku. Důvodem je především bohatá standardní výbava a cena, která z tohoto modelu děla jeden z nejluxusnějších pick-upů na severoamerickém trhu.

Ford uvádí F-450 Super Duty Limited pro modelový rok 2018 jako vůz, který stanovuje nová pravidla ohledně luxusu pro těžké pracovní pick-upy. Za tímto sebevědomým prohlášením pak stojí dlouhý seznam standardní výbavy tohoto modelu.

Samozřejmostí jsou zde vyhřívaná a odvětrávána přední sedadla, vyhřívaná zadní sedadla, kožené čalounění, prosklená střecha s roletkami, komunikační a zábavní systém Sync 3, systémy sledování slepého úhlu i jízdních pruhů, adaptivní tempomat a LED světlomety i koncové svítilny.

Pro tahání přívěsů a návěsu je pick-up vybaven sestavou sedmi kamer, sledujících okolí vozu a přívěsu nebo návěsu. Za pomoci čtveřice digitálních kamer lze navíc vytvořit 360stupňový pohled z ptačí perspektivy na prostor kolem pick-up.

Masivní příď s bohatě chromovanou maskou, vyvolávající vzpomínky na americkou klasiku padesátých let, ukrývá přeplňovaný vznětový motor V8 Power Stroke o objemu 6,7 litru s výkonem 328 kW (446 k) a točivým momentem 1254 N.m.

Tyto hodnoty pak stojí za schopností táhnout na klasickém tažném zařízení přívěs do hmotnosti 9525 kg a při použití podobného zařízení jako u sedlových tahačů lze připojit návěs do hmotnosti 12.474 kg.

Ford F-450 Super Duty Limited vedle své výbavy a výkonů přitahuje pozornost i svou cenou. Ta je totiž stanovena na 87.100 amerických dolarů (zhruba 1,9 milionu Kč) a při započítání daně a dalších místních poplatků se na severoamerickém trhu může vyšplhat na rovných 100.000 amerických dolarů (kolem 2,2 milionu Kč), což ani na zdejší poměry není právě málo a pick-up to staví na úroveň velkých sedanů prémiových značek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)