Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FORD FOCUS: 3 000 000!

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Včera sjel z pásu továrny společnosti Ford v německém Saarlouis třímilióntý evropský Ford Focus .

Včera sjel z pásu továrny společnosti Ford v německém Saarlouis třímilióntý evropský Ford Focus .

Ford Focus se za více než pět let své výroby stal jedním z vůbec nejpopulárnějších osobních automobilů Evropy. Auto roku 1999 se jen v minulém roce na starém kontinentu prodalo v počtu 468 000 kusů. Kromě německého Saarlouis se dnes Focus vyrábí také ve španělské Valencii, ruském St. Petersburgu, mexickém Hermosillu, argentinském Pachecu a severoamerickém Wayne. Na celém světě se tak dosud prodalo více než čtyři miliony Focusů, přičemž v letech 2000 a 2001 byl tento klíčový Fordův model dokonce nejprodávanějším osobním vozem světa.

V továrně v Saarlouis pracuje celkem 7300 zaměstnanců, kteří tu každý den ve třech směnách vyrobí 1500 Fordů Focus a Focus C-Max. Přes 70% z tohoto množství se exportuje do více než 80 zemí celého světa. Od svého otevření v roce 1970 vyrobila továrna v Saarlouis více než 9 milionů vozů včetně legendárních modelů Escort a Capri.

S jubilejním třímiliontým Focusem, kterým byl mimochodem sportovní model Focus ST 170 v klasické modré "závodní" barvě, sjel z výrobní linky John Fleming, evropský viceprezident Fordu pro výrobu.

Ondřej Láník
Diskuze (6)