Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus a jeho komfortní výbava

Diskuze (0)
Nový Focus se chlubí několika novými prvky výbavy, které přispívají k jednodušší a příjemnější obsluze.

Active Park Assist

Aktivní pomocník parkování umožňuje podélně zaparkovat do stání, které je alespoň o 20 % delší než karoserie Focusu. Systém s pomocí dvou ultrazvukových senzorů vyhledá a změří parkovací místo a při parkovacím manévru se stará o řízení. Řidič dle instrukcí ovlivňuje rychlost a směr jízdy při parkování.

Adaptivní světla

Focus s bi-xenonovými světlomety může mít plně samočinné ovládání světel. K diodovým denním/obrysovým světlům se přidávají tlumená světla aktivovaná světelným senzorem a automaticky aktivovaná dálková světla (Auto High Beam).

Kamera snímá intenzitu světla před vozidlem. Pokud mimo oblast s veřejným osvětlením zaznamená světlo předních světlometů v protisměru nebo koncová světla jiného auta, přepnou se dálková světla na tlumená. V nejbližším vhodném okamžiku se pak opět aktivují dálková světla.

Ambientní LED osvětlení

Osvětlení interiéru v noci zajišťují světelné diody. Standardem je červené s nastavitelnou intenzitou, pomocí ovladače Cabin Lighting Hub lze ale zvolit i další barvy. Kromě různých barevných odstínů je k dispozici i jasně bílá.

Standardní a příplatková výbava

Všechny Focusy jsou vybaveny systémem EasyFuel – bezzátkovou nádrží na palivo, u které nelze natankovat naftu do benzinového motoru a naopak.Ve vyšších výbavách je samozřejmostí startování tlačítkem Ford Power, bezklíčový vstup nebo dešťový a světelný senzor.

Focus může mít parkovací senzory vpředu i vzadu a k tomu zadní parkovací kameru.

Nejlepší audio Premium Sound System má sedmikanálový zesilovač, deset reproduktorů a celkový výkon 215 W. Subwoofer má průměr 20 cm, objem 17 litrů a nachází se na místě náhradního kola.

Diskuze (0)