Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Focus – Hatchback třetí generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Podobu nového Fordu Focus sice známe již od ledna letošního roku, ale na trh dorazí až příští rok.

Karoserie navržená v kinetickém designu, opět udává tón, tentokrát obratností, s níž zamaskovala svoje nadstandardní rozměry. Na některé konkurenty bude hlavní zbraní víceprvková zadní náprava, na ty ostatní nadstandardní vnitřní prostor, který se vyrovná některým konkurentům ze střední třídy.

Paleta pohonných jednotek nabídne v první řadě přeplňovanou šestnáctistovku SCTi EcoBoost ve výkonových verzích 110 a 132 kW a atmosféricky plněnou verzi Ti-VCT s výkony 77 a 92 kW. Nechybějí inovované turbodiesely 1,6 (70 a 85 kW) a 2,0 TDCi (85, 103 a 120 kW) s piezoelektrickým vstřikováním, upravenými spalovacími prostory a dalšími úpravami, vedoucími k plnění Euro 5 (standardní montáž DPF).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Avatar - white label
15. 11. 2010 21:58
Re: fofo
Tak ten (lepší) zbytek designu auta už je vlastně jen větší Fiesta...
Od druhé generace Focusu nemohl nikdo čekat něco zásadně jiného a zároveň podobně originálního a revolučního jako byla jeho první generace. Něco podobného se povede jen jednou za delší čas, tím spíš ne u jedné (stejné) automobilky...
Avatar - white label
15. 11. 2010 21:45
Re: fofo
Tak s tím "namrtvo" ses zrovna u našeho "mrtvýhovejthahy" trefil skvěle... :yes: >:D
Avatar - pocitac
15. 11. 2010 21:03
Re: fofo
Myslím, že „moje“ pravda je někde uprostřed mezi tebou a Deatliftem. FI mě osobně při uvedení na trh docela šokoval, byl to po Escortu velmi výrazný a svébytný design. Jeho sportovní deriváty časem přilákaly mojí pozornost a myslím, že i nakonec přízeň a obdiv k jeho „kontroverznímu“ designu. Po několika letech přišel FII, ovšem to pro mě bylo velké zklamání. Čekal jsem, že Ford naplno rozehraje to co u FI tak dobře začal, že přidá ještě trochu dravosti, výrazně zlepší interiér, upustí od zbytečných oblin a vlnek – především v interiéru, tam bylo potřeba zapracovat nejvíc. FII se mi začal líbit až z posledním faceliftem, ten ale výrazně pomohl jen předku auta. Ve FIII vidím určitý návrat k dravým a sportovním genům první generace. Především cením pěkný sportovní interiér, ten se mi opravdu líbí, neříkám, že bych ho chtěl do svého auta, ale k Focusu mi prostě sedí. Jelikož se mi líbí i současná Fiesta, tak oceňuji celkové pojetí a siluetu auta. Naopak se mi nelíbí zadní světla, škoda, jsou zbytečně složitá, klidně mohli u Fordu navázat na první a druhou generaci a světla protáhnout ke střeše. Předek se mi taky nelíbí, chybí mu podle mě nápad, hodně křivek ale žádná na sebe nenavazuje, i ta světla jsou tak podivně „pokroucená“. Tady souhlasím s tebou, zadní a přední část auta není „nadčasová“ zbytek auta se mi ale líbí a myslím, že se povedl.
Avatar - Blue Sun
15. 11. 2010 19:54
Re: F3
Lifte, ty sis ještě nevšiml, že New Edge je už pět let mrtvý? Plácáš tu strašné ptákoviny, až to bije do očí. Chybí ti soudnost, jak jde o Ford.
15. 11. 2010 19:38
Re: fofo
:yes: