Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RS III už (konečně) jezdí

Michal Fokt
Diskuze (13)
S Focusem RS už to vypadalo málem beznadějně, ale věci se už konečně hýbou - na silnicích byly spatřeny první prototypy.

Je to zvláštní, ale Ford byl (a vlastně stále je), co se třetí generace modelu Focus RS týče, až přehnaně tajnůstkářský. Ostatně není divu, aktuální generace má za sebou facelift a po FRS ani vidu, ani slechu, že má zpoždění je nade vší pochybnost, ostatně jak se kolem něj situace doposud vyvíjela, si můžete připomenout v předešlém článku na toto ožehavé téma.

V kostce - všichni doufají, že Focus RS bude, ale nějak stále nepřichází. Teď ovšem došlo k zásadnímu obratu - britský Auto Express přinesl špionážní fotografie Focusu ST s poněkud "oversized" dvojicí koncovek výfuku, které se trošku neuměle pokouší zakrýt kamufláž. Pro připomenutí - Focus ST má výfuk vyveden středem, nade vší pochybnost se tedy jedná o mulu, nesoucí techniku Focusu RS, tedy zejména tedy motor 2.3 EcoBoost, u něhož se očekává výkon přibližně 350 koní, aby mohl konkurovat Mercedesu A 45 AMG a Hondě Civic Type R.

Dále můžeme počítat s evolucí předního zavěšení McPherson RevoKnuckle a elektronicky ovládaným diferenciálem na poháněné přední nápravě. Vzhledem k očividně raným fázím vývoje auta (proč se vyvíjí až teď?) se zdá být potvrzena původní informace, že Focus RS přijde na trh až v roce 2016, tedy na samém konci životního cyklu aktuální generace. Obrňte se tedy trpělivostí, určitě se dočkáte, ale vzhledem k tomu čekání by to měla být opravdu naprostá bomba, jinak si to asi fandové Fordu dají pěkně "sežrat".

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - white label
14. 6. 2014 16:32
Re: Ford Focus už konečně jezdí
Ten někdo prý zase uvažuje o dalším (ještě větším) Fordu. ;-)
Co se týče toho příkladu, tak přece nemůžeme brát "úchyláky" potvrzující pravidlo, jako nějakou bernou minci. >:-[] ;-)
Avatar - woody-alien
14. 6. 2014 08:46
Re: Ford Focus už konečně jezdí
>:D Ale zase si nechal otevřená vrátka a všech Fordů se nevzdal. Jako někdo, koho nechci jmenovat. ;-)

A navíc bych byl opatrný. Známe příklady, kdy cesta od Fordu k VW skončí (přes trapnou odbočku k H/K) v náruči Francouzky z Dieppe. ;-)
Avatar - white label
13. 6. 2014 23:04
Re: Ford Focus už konečně jezdí
Ani si nájsť nemohol, když furt jezdíš Fordem. >:D
Zkus se inspirovat např. tady iudexem, jednou se svezl v Golfu GTI a bylo vymalováno. >:-[] ;-)
13. 6. 2014 22:28
Re: Ford Focus už konečně jezdí
mozem potvrdit, uz 8my rok som nenasiel nic lepsie v pomere cena, vykon, spolahlivost a jazdne vlastnosti :yes:
Avatar - iudex
13. 6. 2014 22:06
Re: Ford Focus už konečně jezdí
Nie, ísť Fordom je ako zakaždým prekročiť Rubikon, to už niet cesty späť. >:D