Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford GT: Vize závodní verze pro Le Mans 201?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Spekuluje se, že Ford bude chtít s novým superautem GT opět závodit na čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. Jak by se vám líbil v téhle okruhové verzi?

Ford GT, představený před pár týdny na autosalonu v Detroitu, není jen tak obyčejnou reinkarnací původního designu a jména, nejnovější nositel tohoto označení v sobě ponese velkou symboliku. Uvedením v příštím roce totiž vzdá hold naprostému triumfu při čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans v roce 1966, kdy Fordy GT kompletně obsadily stupně vítězů a dvojice továrního týmu, vedeného Shelbym, získala double.

Jistě nikoli náhodou se tedy vyrojily informace, že se Ford s GT chce vrátit a vrátí do Le Mans. Naděje sice umírá poslední a není vyloučeno, že závodní program Fordu bude příští rok nebo v roce 2017 stejným překvapením, jako Ford GT teď, nicméně oficiálně modrý ovál v současnosti bohužel žádné motorsportové aktivity nechystá.

To ovšem není něco, co by zdatné fotošopery trápilo, RC82 Workchop publikoval na facebooku render, ukazující, jak by závodní gétéčko mohlo vypadat, ovšem za pomoci hodně bujné fantazie. Na kategorii prototypů, kde si to teď bude rozdávat Audi, Porsche, Nissan a Toyota, je málo "prototypové" a na GTE, kde by potenciální Ford GT startoval s mnohem větší pravděpodobností, zase moc. To ale nemění nic na tom, že se na "vytuněné" závodní GT dobře dívá...


Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - TeeJay
7. 2. 2015 23:10
Re: Paráda
Od těch dob se auta v daných kategoriích dost změnila, bohužel. :'-(
7. 2. 2015 21:57
Paráda
Připomíná mi to dobu, kdy speciály vypadaly víc jako auta, například Porche GT1 nebo Mercedes-Benz CLK GTR.
Avatar - flyboyeda
7. 2. 2015 16:13
Nádhera
:yes: :-) :yes: