Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Interceptor concept: osmiválec, ethanol a 400 koní

Roman Daněk
Diskuze (46)
Automobilka Ford přiveze na domácí detroitský autosalon koncept Interceptor. Možný konkurent pro Chrysler 300C bude mít pod kapotou vidlicový osmiválec o objemu 5.0 l, který spaluje etanol.

Ford Interceptor se poprvé představí návštěvníkům na detroitské autoshow a vedení automobilky bude pozorně sledovat reakce potenciálních budoucích zákazníků. Koncept je postaven na modifikovaném podvozku sportovního modelu Mustang GT. S celkovými rozměry 5 120 x 1 940 x 1 392 mm a rozvorem 3 068 patří mezi vážné konkurenty dalších amerických vozů, jako je např. Chrysler 300C nebo Cadillac STS.

Interceptor má velmi robustní tvary karoserie. Masivní maska, velká 22palcová kola a malá boční skla v kombinaci spolu dodávají vozu na dramatičnosti a tvrdých rysech. Pod kapotou je vidlicový osmiválec Cammer, kterému byl oproti Mustangu GT zvětšen objem z 4.6 l na 5.0 l. Pohonná jednotka má výkon 294 kW (400 k) a spaluje směs etanolu a benzínu E-85. Agregát spolupracuje s šestistupňovou manuální převodovkou a síla je přenášena na zadní kola.

V interiéru je Ford Interceptor pohledný a veskrze moderní. Posádka si bude užívat luxusních materiálů, jako je tmavé kožené čalounění a kovové doplňky obložení. Bylo myšleno i na bezpečí pasažérů: Ford zde poprvé představí nový patentovaný čtyřbodový bezpečnostní pás, který by měl být pohodlnější, příjemnější, se snadnější manipulací a především bezpečnější, než současná generace klasických tříbodových pásů.

Roman Daněk
Diskuze (46)
Avatar - MeSiL
3. 1. 2007 20:47
300C :'(
Měl jsem Tě rád 300Cčko, měl jsem Tě moooc rád(mám Tě i jako model), ale tohle tě zatrčilo do svého levého zadního blatníků :yes:
3. 1. 2007 08:53
Re: Inter - Ceptor 100BODŮ
Povedený popis... Já nerad nízkou zasklenou plochu u aut.... jenže u evropských... K americkým obludám tohle prostě patří... Krása, krása, krása.
2. 1. 2007 18:17
Re: chodci majú po pi*i
coby ... zavede novou regulující směrnici a v každém státě na to vznikne novej úřad :-)
Avatar - Lonestarstate
2. 1. 2007 18:13
Re: chodci majú po pi*i
A co s tím EU bude dělat? >:-[]
Avatar - Lonestarstate
2. 1. 2007 18:12
Inter - Ceptor 100BODŮ
100 bodů ze 100. Jak vždycky upozorňuji, nejsem apriorním zastáncem ani kulatého ani hranatého designu. Chrysler 300C se mi absolutně nelíbí (malé vpadlé světlomety, vyksichtěný výraz) a tohle bezesporu inspiraci v 300C hledalo. Ale vzalo si z něj jen to nejlepší, přidalo tu nejčistší tradici fordovského futuristického novátorství v designu a jednoduchá technika spolu s opakováním motivu (tenhle look měl už koncept Superchief) mi dodávají naději, že tohle je opravdu nástupce Fordu Crown Victoria. Nemíří na STS od GM. GM má v tomhle segmentu Buick Lucerne, na to pozor. Žádný Ford ani Chrysler nebude nikdy konkurent Cadillacu. Tady vidíme naopak velmi laciné auto s cenou začínající lehce nad 22 000 dolarů. A jede přesně ve směru mého gusta: klasická konzervativní forma karoserie + futuristické detaily. Tyhle auta miluju! :yes: :yes: :yes: