Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford koupil Rover, ale vozy této značky vyrábět nehodlá

Ondřej Láník
Diskuze (59)
Potenciálně nebezpečnou situaci vyřeší Ford Motor Company elegantně. Kolik přesně tato elegance bude stát zatím není jasné.

Když asi před měsícem proběhly tiskem informace o prodeji značky Rover čínským partnerům, byl v Detroitu aktivován interní alarm. Skutečnost, že by čínský kapitál rozjel výrobu vozů Rover kdekoli na světě by totiž mohla ohrozit prémiovou pověst Land Roveru, který patří do Premier Automotive Group, vlastněnou Fordem. Záměna podobných jmen původně ostrovních značek není ničím novým a i na českém trhu měl Land Rover v minulosti problémy působené špatnou mediální náladou v období kdy Rover Group krachovala.

BMW, které značku hodlá prodat nejprve oznámilo, že již jedná z jistým asijským partnerem, ale tento týden se ozval Ford, který v roce 2000 od BMW zakoupil Land Rover. V té době bylo také dohodnuto, že Ford má předkupní právo na Rover. Nyní tedy startuje nové jednání, které by mělo vyústit v preventivní odkoupení Roveru Fordem. Mělo by se tím zabránit poškození pověsti a potenciálnímu snížení hodnoty značky Land Rover.

Land Rover je společně se Jaguarem v užším výběru na výprodej automobilek ve vlastnictví Ford Motor Company, která v současné době řeší závažnou ekonomickou situaci.

Ondřej Láník
Diskuze (59)