Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford B-Max: První video malého MPV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Automobilka Ford pokračuje s postupným odhalováním svého nového malého MPV. První video nabízí krátký pohled na exteriér a způsob otevírání dveří.

Ford B-Max ve svém sériovém provedení navazuje na stejnojmenný loňský koncept. Od něj převzal vedle designu i karoserii bez B-sloupku s konvečním předním párem dveří a posuvným párem zadních dveří.

Ford nazývá svůj systém otevírání dveří Easy Door Access System a nezapomíná zdůraznit, že nabízí vstupní otvor dlouhý 1,5 metru. Kromě komfortního přístupu do interiéru má toto řešení nabídnout i vysokou míru pasivní bezpečnosti při nárazu z boku.

Pozornost mají k novému malému MPV přitahovat kromě karoserie bez B-sloupku i výkonné a hospodárné pohonné jednotky. Nízkou spotřebou se má pyšnit především B-Max s přeplňovaným tříválcem 1,0 EcoBoost (88 kW) a turbodieselem 1,6 TDCi (70 kW).

Spotřebu paliva u B-Maxu snižuje systém Auto-Start-Stop, ukazatel optimálního přeřazení pro co nejnižší spotřebu, inteligentní dobíjení nebo informační systém, který řidiče učí jezdit ekonomicky.

Oficiální výstavní premiéru bude mít sériový B-Max na březnovém autosalonu v Ženevě, v prodeji se objeví během letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
15. 2. 2012 19:09
Re: palec hore
Mě se to subjektivně vůbec nelíbí. Především zadní partie vypadá jako u Grand C-Maxu - hora plechu
Avatar - matii
15. 2. 2012 18:55
palec hore
Opravdu se mi to líbí ...