Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang V8 GT Coupe The Black: Černá pětka pro Japonce

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Černá nejen americkým sporťákům sluší a pátá generace Mustangu ještě na zasloužený odpočinek neodešla.

Pátý Mustang se líbí i na konci své kariéry, retro prostě frčí. A co teprve, když se oblékne do černé? Ne, teď nebudeme řešit, že v létě je tahle barva trochu nepraktická a interiér se zahřívá rychleji. Tmavé auto je snem mnohého i dospělého kluka a co teprve, když jde o legendu? Bezesné noci však přestane mít čtyřicítka vyvolených, pro které je určena limitovaná edice kupé Mustang GT s prostinkým pojmenováním The Black. Auta jsou zkrátka černá jako uhel.

„Pony“ v téhle sérii má pod kapotou výhradně pětilitrový vidlicový osmiválec s 313 kW (425 k) a dozadu se přenáší 529 N.m točivého momentu, jejich příval dostal na povel šestistupňový automat. Což Evropanovi může přijít pořád divné, ale proti gustu... Lité devatenáctky jsou pochopitelně také částečně černé. Stejná barva dominuje i interiéru v kombinaci se stříbrnou třeba na palubní desce. Auta jsou vybavována třívrstvým panoramatickým skleněným střešním oknem, které dle automobilky pohltí až 90 procent infračerveného a 96 procent ultrafialového záření. Takže to s tím peklem uvnitř nebude asi tak horké. Navíc silně pochybujeme, že by chyběla klimatizace.

Je tady ale jeden problém. Modrý ovál si obchody nenechá ujít ani na východě naší zeměkoule, nebo vlastně na daleko západě od amerických břehů. Mustang The Black je bohužel určen pouze Japoncům. Lhostejno na tom, že má volant vlevo... Zákazníci v Zemi vycházejícího slunce totiž divokého hřebce milují a předchozí limitky mu zde zajistily neutuchající popularitu.

Mustang The Black se sice začne prodávat až 15. března, ale předpokládáme, že většina zájemců už nějakou tu drobnou zálohu z 5,05 milionů jenů (998 tisíc korun) složila. Ano, v prostém přepočtu přijde tohle auto na ani ne milion. Ford nás navíc namlsal tím, že novinku postavil pro firemní focení vedle fastbacku první generace. Černého, jak jinak?

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
10. 2. 2014 12:25
Pony
Sice se jedná o končící generaci, ale přesto je to poezie. :yes: