Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford omylem zveřejnil ceny Focusu RS v USA, začínají na 882.000 Kč

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Již dříve jsme slyšeli, že ceny nového Focusu RS nás překvapí. V USA je již pravděpodobně znají, v konfigurátoru Fordu se totiž u tohoto vozu objevila cenovka 35.730 dolarů, tedy 882.000 Kč.

Rozhodně nepočítejte s tím, že u nás se bude Ford Focus RS prodávat za stejnou částku, protože automobily jsou v Evropě dražší než v USA, přesto můžeme lépe odhadnout, kolik tento sportovní hatchback s pohonem všech kol a přeplňovaným čtyřválcem bude stát. V USA je v to v přepočtu 882.000 Kč, v Británii by pak automobil měl být za méně než 30.000 liber, což dělá 1.155.000 Kč. Vzhledem ke skutečnosti, že v ostrovním království mají auta vyšší cenovku než u nás, mohla by být česká cena někde na půli cesty mezi tou americkou a britskou, tedy okolo milionu, což odpovídá našim dřívějším odhadům.

Ostatně i český ředitel Fordu Jan Laube řekl v online rozhovoru s vámi, čtenáři, že cena vozu by měla mile překvapit. Částka v USA je o zhruba 250.000 Kč vyšší, než u Focusu ST, což zní jako reálný příplatek. Plně vybavený Focus RS pak stojí 42.275 dolarů, v přepočtu 1.044 tisíc Kč.

Ještě dodejme, že Ford Focus RS má dostat motor 2.3 EcoBoost s výkonem 350 koní s manuálním šestikvaltem, stejně jako unikátní pohon všech kol.

„Jedná se o elektronicky řízený systém spojek (bez diferenciálu) připojujících dle výsledku rozhodovacího procesu modulu ESP v komunikaci s PCM a dalšími řídicími jednotkami vozidla přiměřeným hnacím momentem každou zadní poloosu zvlášť. Ve spolupráci s elektronickým programem TorqueVectoring může být dosaženo přenosu 100% využitelné (adhezní) síly na každém kole,“ vyjádřil se jeden z techniků Fordu v souvislosti s pohonem 4x4 Focusu RS.

České ceny vozu mají být známy již brzy, automobil jde koncem tohoto roku do výroby, k zákazníkům se pak dostane nejdříve po Vánocích.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
1. 8. 2015 09:05
Re: ne
záměrný omyl ;-)
31. 7. 2015 18:16
ne
podla mna to nebolo omylem