Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford oznámí prodej Jaguaru a Land Roveru nejdříve na konci tohoto roku

Dan Vořechovský
Diskuze (4)
Prodej britských automobilek Jaguar a Land Rover nebude probíhat tak rychle, jak se podle původních zpráv mohlo zdát. O prodeji bude rozhodnuto nejdříve na konci tohoto roku.

Viceprezident automobilky Ford Lewis Booth, který dohlíží na podnikání automobilky v Evropě a na podnikání divize prémiových vozů PAG, uvedl, že Ford oznámí prodej britských automobilek Jaguar a Land Rover na konci tohoto roku nebo na začátku roku 2008. Původní zprávy o tom, že by měl Ford prodej oznámit na autosalonu ve Frankfurtu, tak Booth nepřímo popřel. Podle Boothe jde o velmi systematický proces, a proto bude prodej trvat tak dlouho. Booth dále řekl, že je Ford zhruba v polovině strategické analýzy, která má napovědět, zda by byl prodej Volva pro Ford výhodný nebo nikoli.

O britské automobilky se ucházejí rovněž dvě investiční společnosti, které mají ve svých řadách bývalé vysoké manažery automobilky Ford. Ke společnosti Ripplewood Holdings se na začátku tohoto měsíce připojil Nick Scheele, bývalý prezident a provozní ředitel automobilky Ford. Scheele navíc v letech 1992 až 1999 řídil automobilku Jaguar. Pro společnost One Equity Partners zase pracuje bývalý ředitel Fordu Jacques Nasser.

Dan Vořechovský
Diskuze (4)