Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Police Interceptor Utility dostal nová výstražná světla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Ford si pro svůj policejní speciál připravil pro letošní rok novinku v podobě nových výstražných světel.

Ford Police Interceptor Utility, jehož základem je sériové SUV Explorer, se veřejnosti ve své aktuální podobě představil začátkem loňského roku na autosalonu v Chicagu. Pro letošní rok si automobilka připravila přepracované rozmístění výstražných světel.

Nejzásadnější novinkou je opuštění tradičních majáků umístěných na rampě nad střechou. Řešení použité na loňské verzi modelu Police Interceptor Utility sice vynikalo velmi nízkou výškou, ale i přesto narušovalo siluetu vozu.

Nově jsou tato výstražná světla umístěna těsně pod horní hranou čelního skla a odstíněna tak, aby neoslňovala posádku ve voze a zároveň nebránila ve výhledu směrem dopředu a nahoru.

Podobně jako dosavadní verze pak i nyní tato světla doplňují červeně a modře blikající LED umístěné v krytech vnějších zpětných zrcátek, masce chladiče a prostoru hlavních světlometů i mlhových světel.

Ford i v letošním roce nabízí Police Interceptor Utility standardně s 3,7-litrovým vidlicovým šestiválcem o výkonu 227 kW a točivém momentu 378 N.m nebo přeplňovaným 3,5-litrovým vidlicovým šestiválcem EcoBoost, disponujícím výkonem 272 kW a točivým momentem 474 N.m.

Pro obě tyto pohonné jednotky je samozřejmostí spojení s pohonem všech čtyř kol a šestistupňovou automatickou převodovkou. Od výchozího Exploreru se pak tyto vozy odlišují mimo jiné i úpravami, zvyšujícími odolnost podvozku a výbavou interiéru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
17. 7. 2017 14:31
Police
:-) Dost se jim Povedla
11. 4. 2016 10:19
Re: Nechci
Ty změny asi ani tak ne, ale připomenutí v čem tam jezdí policie oceňuju :-)

V porovnání s ix35 u nás >:D
10. 4. 2016 14:44
Re: Nechci
Ty si počkej až to za tebou začne blikat. Uvidíš to in natura. ;-)
Avatar - Lonestarstate
10. 4. 2016 14:40
Re: Nechci
Ano, zajima. :-)
10. 4. 2016 13:02
Nechci
působit jako kverulant, ale zajímá tady někoho jaké nové "lampičky" přidělal Ford na policejní káry v USA?