Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford rozšířil své designérské centrum v Kolíně nad Rýnem

David Bureš
Diskuze (0)
Designérské centrum Fordu v Kolíně nad Rýnem se zaměřuje na tvorbu návrhů malých a kompaktních aut.

Ford otevřel modernizované designérské centrum ležící ve čtvrti Merkenich v Kolíně nad Rýnem, do kterého investoval 11,6 milionu eur. Díky zvětšení o 3.000 m2 se nyní studio rozkládá na ploše 16.000 m2.

Automobilka o rozšířeném centru tvrdí, že se pyšní otevřenou a plynulou konstrukcí, která má vytvářet prostředí pro účinnou komunikaci a výměnu nápadů. Výrazná a dynamická stavba má připomínat loď, zatímco vnitřek má k sobě přibližovat různé týmy.

Podle automobilky je v designérském centru nutný dostatek prostoru a přirozeného světla, aby autoři mohli návrhy a koncepty prohlížet z různých úhlů a vzdáleností. Otevřený interiér má lidem pomáhat, aby spolu více komunikovali, díky tomu mají lépe porozumět procesu návrhu a vývoje.

Ford do studia umístil tzv. powerwall, která umožňuje trojrozměrně promítat návrh projektovaného auta či konceptu ve virtuálním prostředí. Navíc díky této „promítačce“ mohou designéři v reálném čase komunikovat se svými kolegy v zahraničí a mohou si s nimi vyměňovat různé nápady.

Dále se zde objevily nové obráběcí stroje, které dokážou vytvořit přesné hliněné modely aut určené pro testování aerodynamiky ve větrném tunelu. Také byla přepracována stávající studia.

Martin Smith, výkonný ředitel pro design společnosti Ford of Europe, o rozšířeném designérském studiu tvrdí, že zaměstnancům nabídne vysoce motivační prostředí, ve kterém budou moci dále rozvíjet filozofii designu Fordu.

V Kolíně nad Rýnem sídlí tým, který se zaměřuje na design malých a kompaktních automobilů. Mezi tyto modely patří například Fiesta a Focus.

Kolínské designérské centrum Fordu bylo postaveno v roce 1968. Stavba nového křídla je největším rozšířením v jeho historii.

David Bureš
Diskuze (0)