Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Connect Taxi pro USA bude na LPG i CNG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Ford představil druhou generaci Transitu Connect v provedení pro severoamerické taxislužby. K čistě benzinové verzi budou alternativou provedení na LPG a CNG.

Automobilka Ford má na severoamerickém trhu dlouholetou praxi ve výrobě vozů pro taxislužbu. K nejznámějším samozřejmě patří sedany Crown Victoria, jejichž výroba skončila v roce 2011. Již o rok dříve měl ovšem v Chicagu premiéru Transit Connect v provedení taxi, který mířil do sériové produkce.

Nyní Ford představuje svůj nejnovější model pro severoamerické taxikáře. Jeho základem je osobní provedení aktuálního Transitu Connect, oceněného titulem International Van of the Year 2014, které je na evropském trhu nabízeno pod jménem Tourneo Connect.

Podobně jako stejnojmenný předchůdce z roku 2010 i novinka nastupuje s tradičním žlutým odstínem karoserie a sází i na praktičnosti vyšší stavby výchozího modelu, i když Ford uvádí, že došlo k mírnému snížení výšky vozidla. Důvodem má být pohodlnější nastupování spolu s jednodušším umístěním reklamy na střechu vozu.

Vedle řidiče nabízí Transit Connect Taxi prostor čtveřici cestujících a jejich zavazadlům. Interiér vozu lze upravit i pro převoz pasažéra na invalidním vozíku. Součástí výbavy je mimo jiné 6,5palcový dotykový displej s navigací a systém SYNC.

K pohonu Transitu Connect Taxi má standardně sloužit atmosférický zážehový čtyřválec o objemu 2,5 litru ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou. Tento motor ovšem bude k dispozici i v provedeních spalujících i stlačený plyn (CNG) nebo propan-butan (LPG).

Prodej Fordu Transit Connect v provedení Taxi se má rozběhnout začátkem příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
24. 9. 2013 16:57
Re: Na naftu
Stary medved to je drzaaaaak. Vyprdeny, ale jazdi a nemusim do neho nic investovat, len kasirovat ludi!
Avatar - nalimer
24. 9. 2013 16:29
Re: Na naftu
stále lepšie ako vo Varšave. odveze vás síce Medveď, ale s rokom výroby 1975-90.
24. 9. 2013 14:55
Re: Na naftu
tak ja si taxi radsi volam nez primo stopuju na ulici, oni me i předem zdelej jaka bude taxa za km a přibližnou cenu za celou cestu, ty "zlodeji" co si clovek stopne sam, proste automaticky davaj největší km taxu a nejaky nastupni poplatek cico, toho jsem vyuzil snad jen 2x a stacilo me to
24. 9. 2013 12:24
Re: Na naftu
Po mna raz v Prahe prislo Daewoo Nubira, chlap tam vozil veci na stavbu. V kufri mal lopatu, bagance, cement a piesok. Podobne to vyzeralo aj v kabine. A vypytal si za to nejakych 500kc!
24. 9. 2013 11:58
Re: Na naftu
unas jezdi hlavne vraky, po Praze sice vidíš stat nove taxi Superby, Passaty, A6ky a podobne, ale kdys si taxi objednáš, tak většinou prijede obstarozni plecka, ja uz jim primo do telefonu i rikam, at me posilaj jen vyssi stredni s novejsim datem vyroby, ze pokud prijede něco jako Peugeot 406 nebo něco podobnyho, tak at se ani neobtezujou, ze dotoho proste nenasednu :-) a pomalu to zacina i fungovat