Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v Ženevě: Dva elektromobily a koncept nástupce Kugy

Diskuze (1)
Ford odhalil seznam ženevských premiér. V hlavní roli budou „zelená“ a terénní auta.

Evropský Ford na letošní rok chystá hned 20 novinek a podstatná část se ukáže už v březnu v Ženevě. Do dvacítky se samozřejmě nezapočítávají jen nové modely, ale i nové verze (např. s elektrickým pohonem), koncepty, speciální série nebo závodní auta.

Asi nejdůležitější novinkou bude koncept Ford Vertrek, prezentovaný v evropské premiéře. Vize SUV postaveného na platformě nové generace Focusu se poprvé představila před měsícem v Detroitu. Vertrek je předobrazem nového kompaktního SUV od Fordu, které se stane společným nástupcem pro evropskou Kugu a americký Escape.

V sériové podobě se představí nový Ford Ranger Wildtrak. Sportovně stylizovaná verze bude těžit z inovací nové generace pickupu, především z úspornějšího motoru vyšší úrovně bezpečnosti.

Představí se také individualizační program Metal Ka a nový rallyový speciál Fiesta RS WRC.

Ford v zelené

Velká pozornost bude věnována Focusu Electric. Čistě elektrický pohon ve Focusu debutoval také v Detroitu, do prodeje ale zamíří nejprve v Evropě. Na starém kontinentu se začne prodávat v roce 2012, do Ameriky dorazí až v roce 2013.

Další elektrickou novinkou jsou hned dvě verze nového MPV: C-Max Energi plug-in hybrid a C-Max HEV (hybrid electric vehicle). Bližší detaily zatím nebyly zveřejněny, obě verze do sériové výroby zamíří v roce 2013.

Elektrifikace se představí i v podobě evropské verze užitkového Transit Connect Electric Van.

Úspory se dotknou i Mondea. Nové Mondeo ECOnetic s motorem 1,6 TDCi o výkonu 85 kW dosáhne na emise CO2 114 g/km. Tomu odpovídá kombinovaná spotřeba 4,4 l/100 km.

Snížení spotřeby Mondeo ECOnetic dosáhne mimo jiné díky funkci Auto-Start-Stop. Ta se začne montovat i k přeplňovanému benzinovému motoru 1,6 EcoBoost o výkonu 118 kW.

Diskuze (1)
9. 2. 2011 14:34
SUV
Vertrek,jako nástupce Kugy nevypadá věru zle :-) :yes: