Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford vyvinul držák na kola... Pro Mustang!

Tomáš Dusil
Diskuze (6)
Kdo by měl pomyšlení na to převážet v autě, jakým je kupé Ford Mustang, jízdní kola? Zřejmě se takoví lidé najdou. A právě jim je určen speciální držák, ukrývající se pod americkým patentem číslo 2017/0190299 A1. V čem celé řešení spočívá?

Současný Ford Mustang je výkonný a mimořádně emotivním autem, u něhož je praktická stránka věci podřadná. Sice dokáže převézt čtveřici pasažérů a navíc ještě nějaká ta zavazadla, ale to je tak vše.

Přeprava jízdních kol autem obecně není problém, pokud lze na vozidlo namontovat tažné zařízení. K němu se následně připevní držák zpravidla dvou jízdních kol a je vystaráno, aniž byste byli nucení bojovat s jejich montáží na vysoko umístěný střešní nosič auta. Díky montáži tažného zařízení tak lze přepravovat jízdní kola třeba na zádi fordova klasického kupé Capri.

Problém je, že na současný Mustang se tažné zařízení nedodává, teda minimálně v ČR. A asi ani nikde jinde. Jinak by nebyla potřeba vyvíjet k tomu určené speciální zařízení, které si americká automobilka nechala patentovat pod číslem 2017/0190299 A1

Nosič jízdní kol pro mustang vznikl přímo v mateřském Fordu. Základem jsou dva podélníky tvaru kulatiny, které jsou uloženy ve futrech procházejících zadním nárazníkem. Pokud zařízení není potřeba, lze je zatáhnout dovnitř, takže jen zanedbatelným způsobem prodlužují celkovou délku auta. Po vytažení lze k jejich upínacímu mechanismu připevnit dvojici jízdních kol. Systém ve své podstatě trochu připomíná obdobné řešení FlexFix automobilky Opel. Výhodou je, že i po upevnění jízdních kol a lze otevřít zavazadlový prostor. Pouze přístup do něj bude omezenější .

Zda se bude originální držák jízdních kol nabízet také na českém trhu, není v tuto chvíli známo. Otázkou také zůstává, kolik majitelů mustangu toto potřebuje. I když proti gustu...

Tomáš Dusil
Diskuze (6)
17. 7. 2017 08:45
Re: Tažné zařízení na Mustanga?
Tiez nerozumiem tomu pocudovaniu, mustang je ako stvoreny pre mlady par s aktivnym zivotom, tu sa dva bajky rozhodne neminu ucinku.
17. 7. 2017 08:10
Tažné zařízení na Mustanga?
Prosím pane autore, stačilo mi ani ne 5 minut, abych našel na internetu, nejlépe na Googlu - obrázky, tažné zařízení (anglicky "towing hitches" for mustang 2017). Tady je jeden odkaz:

[odkaz]

A viděli jsme za Mustangem tahat obytné přívěsy, lodě, a nebo sportovní náčiní třeba
na přívěsech typu rackandroll-66-trailer.

[odkaz]
17. 7. 2017 07:41
Re: Hmmm, to je teda pecka...
No, minule som videl v Bratislave Ferrari, ktoré na streche viezlo akési plastové lišty.
;-)
17. 7. 2017 07:39
Re: Dějou se děsivý věci
To je trénigové. Za sebou potom na preteky vlečie ostré. ;-)